Zahrah Kabir
ANIOS Interne Geneeskunde

Zahrah schrikt niet terug voor verantwoordelijkheid en leert graag nieuwe dingen

Wat ik zie bij VieCuri?
Een werkplek met een veilig leerklimaat...waar ik de ruimte voel om 
mijn eigen pad uit te stippelen

 

Zahrah Kabir (25) behaalde haar diploma Geneeskunde in Leuven en ze werkt sinds september 2021 als ANIOS (Arts niet in opleiding tot specialist) Interne Geneeskunde bij VieCuri Medisch Centrum. Ze is inmiddels toegelaten voor de opleiding Interne Geneeskunde en kan over een half jaar starten. In de tussentijd loopt ze enkele maanden stage op de afdeling Cardiologie om hier ervaring op te doen en daarna keert ze weer terug naar Interne Geneeskunde tot haar opleiding start.

“Ik ben opgegroeid in Rotselaar, een klein plaatsje nabij Leuven, dus het was voor mij een logische keuze om mijn studie Geneeskunde in Leuven te volgen. Doordat veel studiegenoten positief waren over VieCuri als opleidingsziekenhuis, besloot ik er stage te lopen en ik ben blij met die keuze. Ik heb hele leuke collega’s hier en de onderlinge sfeer is goed. Er heerst een veilig leerklimaat. Je merkt dat het opleiden van mensen centraal staat en ik vind dat de supervisors heel betrokken zijn en oog voor me hebben, waardoor ik veel ruimte voel om vragen te stellen.

Interne Geneeskunde is een beschouwende discipline, waarbij het beoordelen van patiënten centraal staat. Tijdens deze opleiding tot internist werk ik al veel in de praktijk, zowel op de klinische afdeling als bij de acute zorg. Ik word daarnaast regelmatig op consult geroepen op andere afdelingen om een patiënt mee te beoordelen. Dit vind ik een heel leuk onderdeel van mijn werk. Ik hou van het nadenken en puzzelen om tot een diagnose te komen en vind het mooi om zo een patiënt verder te kunnen helpen.

 

“Het opleiden van mensen staat centraal, er heerst een veilig leerklimaat en er is veel ruimte voor het stellen van vragen”

Het werk als arts past denk ik goed bij mij omdat ik van nature vrij rustig ben, waardoor ik in stresssituaties kalm blijf en alles goed op een rij kan zetten. Ik ben ook heel leergierig en vind het erg leuk om uitgedaagd te worden en om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Verder vind ik het belangrijk dat collega’s op mij kunnen bouwen als een taak of verantwoordelijkheid aan mij wordt toevertrouwd. Tijdens mijn tienerjaren zat ik bij de Chiro, de Belgische variant van de Scouting. Ik droeg er als leidinggevende de verantwoordelijkheid over een groep jonge kinderen en ik heb daar veel van geleerd. Ik vond het fantastisch om te doen en het was een belangrijk deel van mijn leven. Ik vind het jammer dat het leidinggeven niet meer te combineren is met mijn huidige werk, maar zie wel nog regelmatig mijn groep van de Chiro.

Dansen is een andere passie van mij die ik al van kleins af aan heb. Jazz, streetdance, hiphop en moderne dans… Ik heb het allemaal gedaan, ook in mijn middelbareschooltijd en tijdens mijn studie nog. Nu is het iets lastiger om bij een vaste dansgroep te gaan, omdat ik steeds op andere momenten vrij ben, maar ik doe momenteel wel aan Zumba en yoga. En dansen doe ik natuurlijk ook graag tijdens het uitgaan. Het is voor mij een manier om te ontspannen en om mijn hoofd even helemaal leeg te maken. Vrienden en studiegenoten wonen inmiddels in Leuven, Antwerpen, Eindhoven en Maastricht, dus uitgaan doe ik niet alleen in Venlo, maar ook in andere steden. Met de trein ben je er zo!

Het leuke van werken in een ziekenhuis is dat je heel veel verschillende collega’s hebt, binnen je eigen afdeling en op andere afdelingen. Je ziet iedere dag van alles en leert constant bij. Soms maak je iets voor het eerst mee en natuurlijk is dat dan spannend, maar je kunt altijd de achterwacht bellen en wordt goed door collega’s ondersteund. Het sociale aspect vind ik heel waardevol aan mijn werk. Zo haal ik naast het contact met collega’s ook veel voldoening uit het contact met patiënten, het is heel mooi als iemand je bedankt en zijn of haar waardering uit voor wat je allemaal doet.


“Soms maak je iets voor het eerst mee en natuurlijk is dat dan spannend, maar je wordt altijd goed door collega’s ondersteund”