Verpleegkundig Specialist (i.o.) osteoporose en fractuurpreventie

Contact over vacature

Dit wordt je nieuwe baan

Wil jij als Verpleegkundig Specialist bijdragen aan het verbeteren van de zorg op het gebied van osteoporose en fractuurpreventie? Dan is deze vacature bij het Centrum voor Metabole Botaandoeningen iets voor jou! 

Als verpleegkundig specialist (in opleiding) werk je op de polikliniek Interne Geneeskunde binnen het team van het Centrum voor Metabole Botaandoeningen nauw samen met internist-endocrinologen, een verpleegkundig specialist, verpleegkundige osteoporosezorg en spreekuur- en doktersassistenten.

In deze functie ben je zelfstandig behandelaar en speel je een belangrijke rol in de zorgverlening en coördinatie van zorg op het gebied van osteoporose en fractuurpreventie, zowel poliklinisch als klinisch en op termijn kan deze zorg worden uitgebreid met andere aandachtsgebieden.

Je taken bestaan o.a. uit:

 • Zelfstandig spreekuur draaien waarbij een breed scala van patiënten gezien wordt met diverse aandoeningen en risicofactoren die bijdragen aan het risico op valincidenten en fracturen;
 • Diagnostische onderzoeken aanvragen en de uitkomsten interpreteren;
 • Diagnoses stellen en een passend behandelplan maken met jouw patiënten;
 • Adviezen geven aan patiënten en naasten op gebied van leefstijlaanpassingen;
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van zorgpaden, innovatie en onderzoek;
 • Coördineren van Multidisciplinair Overleg.

Wil je eerst een dag meelopen? Dat kan!

 

De afdeling en je collega's

Het Centrum voor Metabole Botaandoeningen in VieCuri Medisch Centrum is sinds 2014 erkend als Expertisecentrum door STZ (Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen). Fractuurpreventie en osteoporosezorg worden vormgegeven in een gestructureerd zorgprogramma, aangestuurd door een multidisciplinair fractuurpreventieteam.

Als Verpleegkundig Specialist AGZ (in opleiding) ben je straks werkzaam in een van de beste centra op het gebied van fractuurpreventie en osteoporosezorg. We combineren medisch specialistische patiëntenzorg met wetenschappelijk onderzoek en werken daarbij intensief samen met de patiëntenvereniging. We hebben innovatie hoog op de agenda staan en zijn gedreven om de kwaliteit van behandeling en zorg te blijven optimaliseren, ook buiten de muren van onze spreekkamers.

Dit ben jij

Je hebt uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en bent analytisch, nieuwsgierig, gedreven, kritisch en meedenkend, met een drive en ambitie om de zorg te blijven verbeteren.

Daarnaast:

 • Beschik je over een afgeronde master Advanced Nursing Practice/Verpleegkundig Specialist, of je bent bereid deze opleiding te volgen;
 • Heb je affiniteit met fractuurpreventie en osteoporose;
 • Beschik je over een groot inlevingsvermogen;
 • Ben je in staat om kennis in wisselende omstandigheden over te brengen en toe te passen;
 • Beschik je over overtuigingskracht en heb je een visie op het vakinhoudelijke terrein van osteoporose- en fractuurpreventiezorg.

Dit bieden wij

We bieden je een uitdagende baan in een ambitieuze en innovatieve omgeving met veel ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarnaast bieden we:

 • Een arbeidsovereenkomst van een jaar voor onbepaalde tijd;
 • Indien je de Master Verpleegkundig Specialist -opleiding dient te doorlopen, ontvang je een leer-arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding (2 jaar). Na diplomering word je conform cao Ziekenhuizen ingeschaald in FWG 60 (max. €5.212,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek)
 • Je ontvangt 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Je kunt gebruik maken van een groot aanbod van GoodHabitz e-learning modulen die je helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Daarnaast biedt VieCuri onder de naam FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden aan, zoals korting op sportarrangementen en/of verzekeringen.

Dit zijn wij

VieCuri is een topklinisch ziekenhuis. Met verstand van zaken en gevoel voor mensen dragen wij zorg voor de gezondheid van alle inwoners in Noord-Limburg. Dát is onze missie. 

We leveren naast medisch specialistische zorg ook complexe zorg. Patiënten van (ver) buiten de regio komen hiervoor naar ons ziekenhuis. We zijn ambitieus op het gebied van onderzoek, opleiding en innovatie. Naast de behandeling van ziekte, richten wij ons op het gezond(er) worden en blijven van onze patiënten. Daarnaast zijn we een belangrijke opleidingsplek voor artsen, verpleegkundigen en andere behandelaars. Wij willen groeien. In alle opzichten. En dat doen we ook. Niet alleen met bijvoorbeeld de bouw van een nieuw OK-complex, maar ook als het gaat om jouw persoonlijke groei. Jouw welzijn en werkplezier vinden wij erg belangrijk. 

 

Vragen?
Stel ze aan Suzanne

 

 

 

Suzanne Quaring
Adviseur Recruitment en Mobiliteit

E squaring@viecuri.nl
M 06 22807870
T 077 3205022