Teamleider poli MKA en KNO

Contact over vacature

Dit wordt je nieuwe baan
Wil jij als leidinggevende werken in een groot en erkend STZ-ziekenhuis en zie jij jezelf als enthousiaste teamleider? Dan komen wij graag met jou in contact! Wij zijn op zoek naar een betrokken en ervaren teamleider die hart heeft voor de zorg. Als Teamleider poli MKA & KNO geef jij operationeel leiding aan zorgprofessionals, stagiaires en studenten op onze afdeling. Je neemt een overstijgende rol aan, waarbij je stevig in je schoenen staat en het aanspreekpunt bent voor heel jouw team. Tot jouw dagelijkse werkzaamheden behoren het coördineren van alle werkzaamheden, het optimaliseren van werkprocessen en ervoor zorgen dat jouw team een optimale dienstverlening neerzet om de best mogelijke zorg te kunnen bieden. Een goede onderlinge samenwerking is daarbij van groot belang; als geen ander weet jij je team te inspireren en te motiveren om gezamenlijk tot het beste resultaat te komen. Binnen jouw functie houd jij je daarnaast bezig met de kwaliteit van onze zorgverlening, waarbij je continu streeft naar verbetering en innovatie met als doel een positieve zorgervaring voor de patiënten van VieCuri.

Naast jouw rol als leidinggevende vorm je ook het belangrijkste aanspreekpunt voor zowel managers en medisch specialisten als jouw teamleden. In onderling overleg stemmen jullie af wat benodigd is om tot verbetering en/of professionalisering op je afdeling te komen. Jij weet als geen ander hoe je op operationeel en tactisch niveau vormgeeft aan strategische (lange termijn) visies, waarbij je proactief sturing geeft aan de uitrol hiervan. Met jouw enthousiasme, kennis en expertise weet je binnen no-time draagvlak onder alle betrokkenen te creëren.
 Je verdere werkzaamheden bestaan o.a. uit: 
 • Het plannen, organiseren en coördineren van de spreekuren en personeelsbezetting;
 • Leidinggeven in de breedste zin van het woord waarbij je o.a. je medewerkers coacht, helpt, adviseert, begeleidt m.b.t. een breed scala aan thema’s (zoals ziekteverzuim, opleidingen, deskundigheidsbevordering).
 • Participeren in werk- en/of projectgroepen waarin je actief een adviesrol neemt vanuit de disciplines KNO en MKA.
 • Bespreken en implementeren van ontwikkelingen, verbeteringen, professionalisering en eventuele knelpunten binnen de afdeling met de VE manager en je komt met verbetervoorstellen;
 • Toezien op werkvoorschriften en zorgdragen voor de kwalitatieve en kwantitatieve voortgang van werkzaamheden.
 • Het proactief input leveren aan het jaarplan van de afdeling;
 • Verbinding leggen en samenwerken met andere afdelingen;
 • Inkoop en voorraadbeheer van diensten en/of middelen voor de afdeling.
Kortom, een veelzijdige functie die jou als teamleider de uitdaging biedt je die nodig hebt! 

De afdeling en je collega's
Het team op de poli’s MKA en KNO bestaat uit 10 doktersassistenten KNO, 11 tandartsassistenten, 3 spreekuurassistenten, een aantal A(N)IOS, 5 KNO artsen en 6 kaakchirurgen. Wij zijn een collegiaal team dat sterk in ontwikkeling is! De variëteit aan taken van de doktersassistenten/tandartsassistenten groeit, de inhoud van de werkzaamheden wordt breder en gevarieerder. Dagelijks staan wij voor het leveren van excellente zorg en de best mogelijke patiëntbeleving. Daarbij wordt er nauw en intensief samengewerkt met de vakgroep. Respect, vertrouwen en veiligheid zijn belangrijke kernwaarden voor ons als collega's. Werken als teamleider bij ons is dynamisch, afwisselend en uitdagend waardoor iedere dag anders is! 

Dit ben jij
Jij bent een stevige teamleider die uitgaat van het motto: “samen beslissen”. Jij hebt een eigen mening en visie op zorg die je graag met anderen deelt. Tegelijkertijd sta je open voor de inbreng van anderen. Jouw visie en de input van anderen breng je samen tot concrete plannen voor de afdeling. 
Om deze rol goed te kunnen vervullen heb je reeds enkele jaren ervaring als leidinggevende en heb je een relevant hbo-diploma, bij voorkeur aangevuld met een diploma hbo-(zorg)management. Indien je nog geen hbo Bedrijfskunde diploma hebt maakt het behalen hiervan onderdeel uit van jouw ontwikkeltraject. VieCuri faciliteert het opleidingstraject en we gaan graag met je in gesprek op welke manier we dit, als van toepassing, vorm kunnen geven.
 Verder voldoe je aan de volgende eigenschappen:
 • je hebt affiniteit met het type patiënten en de poliprocessen binnen de specialismen;
 • je beschikt over leidinggevende vaardigheden;
 • je bent communicatief sterk, daadkrachtig en in staat om te relativeren;
 • je beschikt over ondernemingszin, oog voor innovatie en een proactieve houding;
 • je bent in staat om relatie- en resultaatgericht samen te werken met andere afdelingen;
 • je bent in staat om bedrijfsdoelen te vertalen naar operationele werkzaamheden op je afdeling;
 • je weet hoofd- en bijzaken goed van elkaar te onderscheiden en hier prioritering aan toe te kennen.
Competenties:
 • communicatief sterk en sociaal vaardig; 
 • daadkrachtig en inspirerend; 
 • respectvol, tactvol en integer; 
 • relativeringsvermogen en inlevingsvermogen; 
 • overtuigingskracht, resultaatgericht en vindingrijk.

Dit bieden wij
VieCuri Medisch Centrum wil graag het beste uit medewerkers halen en dus ook het beste geven. Wij streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers. Wij bieden:
 • In eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij wederzijdse goedkeuring;
 • Salariëring afhankelijk van leeftijd en ervaring, volgens cao Ziekenhuizen in FWG 55 tot een maximum van € 4.842,- bruto per maand op fulltime basis (salaris op basis van cao per 1 december 2023, 36 uur per week). Per 1 juni 2024 komt daar 5% bovenop wegens nieuwe cao afspraken;
 • 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • De mogelijkheid om gebruik te maken van een groot aanbod GoodHabitz e-learning modulen die je helpt in je persoonlijke en professionele ontwikkeling;
 • Uiteraard de kans om je (verder) te ontwikkelen als leidinggevende in de zorg.
Daarnaast biedt VieCuri onder de naam FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden aan, zoals korting op sportarrangementen en/of verzekeringen. 

Dit zijn wij

VieCuri is een topklinisch ziekenhuis. Met verstand van zaken en gevoel voor mensen dragen wij zorg voor de gezondheid van alle inwoners in Noord-Limburg. Dát is onze missie. 

We leveren naast medisch specialistische zorg ook complexe zorg. Patiënten van (ver) buiten de regio komen hiervoor naar ons ziekenhuis. We zijn ambitieus op het gebied van onderzoek, opleiding en innovatie. Naast de behandeling van ziekte, richten wij ons op het gezond(er) worden en blijven van onze patiënten. Daarnaast zijn we een belangrijke opleidingsplek voor artsen, verpleegkundigen en andere behandelaars. Wij willen groeien. In alle opzichten. En dat doen we ook. Niet alleen met bijvoorbeeld de bouw van een nieuw OK-complex, maar ook als het gaat om jouw persoonlijke groei. Jouw welzijn en werkplezier vinden wij erg belangrijk. 

 

Vragen?
Stel ze aan Tessa

 

 

 

Tessa Koninkx
Adviseur Recruitment

E tkoninkx@viecuri.nl
M 06 57164442
T 077 3205022