Teamleider OK-Chirurgie (28-36 uur)

Is leidinggeven binnen een OK-centrum iets voor jou?

 

Inlichtingen over deze functie worden graag verstrekt door Wim Manders, manager OK-organisatie, te bereiken op telefoonnummer 077 – 3205976.

Dit wordt je nieuwe baan

Bij VieCuri willen we elke dag de allerbeste zorg leveren. Iedere medewerker heeft daarin zijn eigen belangrijke rol. Op het OK-centrum  is per direct een vacature voor een ambitieuze Teamleider Chirurgie die een actieve rol wil spelen aan de verdere ontwikkeling van het OK-centrum. 

Als professional bouw je mee aan een sterk en professioneel VieCuri. Je hebt de ambitie om je leidinggevende kwaliteiten in te zetten en het team als geheel en teamleden afzonderlijk verder te ontwikkelen. Je ondersteunt en coacht je team en werkt samen aan een toekomstgerichte zorgomgeving.

Je geeft operationeel leiding aan het team Operatieassistenten, met het accent op coördineren van werkzaamheden, samenwerking, bewaken en bevorderen van de kwaliteit van de zorgverlening en deskundigheidsbevordering, binnen de afgesproken kaders.

Je bent tevens verantwoordelijk voor het optimaliseren van werkprocessen en het verhogen van de efficiency op de afdeling. Daarmee bewaak en bevorder je de kwaliteit van de zorgverlening. Samen met je team werk je aan een positieve zorgervaring voor de patiënten van VieCuri. .

Je werkzaamheden bestaan daarnaast uit: 

 • Plannen, organiseren en coördineren van de personeelsbezetting.
 • Participeren in werk- en/of projectgroepen waarin je actief een adviesrol neemt vanuit de discipline OK-chirurgie.
 • Bespreken van ontwikkelingen, verbetering, professionalisering en eventuele knelpunten binnen de afdeling met de VE manager.
 • Toezien op werkvoorschriften en zorgdragen voor de kwalitatieve en kwantitatieve voortgang van werkzaamheden.
 • Het proactief invulling geven aan het jaarplan van de afdeling.
 • Verbinding leggen en samenwerken met andere afdelingen.
 • Inkoop en voorraadbeheer van diensten en/of middelen voor de afdeling.

Kortom, een veelzijdige en belangrijke functie! 

Welkom in het team

Jaarlijks bezoeken honderdduizenden patiënten ons ziekenhuis. En elke dag werken we er met zijn allen aan om de beste zorg te leveren. Deze zorg leveren we dicht bij de patiënt of ondersteunend daaraan. Iedere medewerker van VieCuri heeft daarin zijn eigen belangrijke rol.

VieCuri is een ziekenhuis met ambitie. We zijn niet zomaar een ziekenhuis. We blinken uit in het opleiden van onze mensen, de kwaliteit die we leveren, de complexe zorg die we bieden en in het onderzoek dat we doen. Het zijn die zaken waardoor wij al 10 jaar behoren tot de selecte groep van Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ-status). We besteden veel aandacht aan zorginnovatie en verwachten van onze mensen dat ze zichzelf én hun vak verder willen ontwikkelen. Met jouw kennis en ervaring bouw je mee aan een sterkere toekomst voor VieCuri.  

De teams binnen VieCuri kenmerken zich door een informele sfeer en er is volop ruimte voor humor en het inbrengen van ideeën. Dit wordt absoluut gewaardeerd en gestimuleerd. Respect, vertrouwen en veiligheid zijn belangrijke kernwaarden voor ons als collega's.

Werken als teamleider in VieCuri is dynamisch, afwisselend en uitdagend: geen dag is hetzelfde! 

VieCuri beschikt over een OK-centrum dat in Venlo bestaat uit 7 en in Venray uit 2 operatiekamers. Hierin zijn nagenoeg alle specialismen vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er zelfstandige behandelkamers op poliklinieken, een verkoeverkamer, een sterilisatieafdeling, een pijnpoli en een pre-operatief bureau. In totaal kom je terecht in een informeel team van 230 medewerkers. 

Op dit moment zijn we in voorbereiding op de realisatie van een ultra-modern, state of the art nieuw OK-complex op locatie Venlo, waarvoor je wordt uitgenodigd om in te participeren.

Als teamleider geef jij, samen met de andere teamleider Chirurgie, binnen onze OK-organisatie sturing aan het team Chirurgie. Op de OK werkt een team Chirurgie van 75 medewerkers die de assistentie bij operatieve ingrepen uitvoert. Alle overige afdelingen binnen de OK-organisatie worden aangestuurd door collega-teamleiders, die op hun beurt weer aangestuurd worden door een VE-manager. In die hoedanigheid ben je onderdeel van een team leidinggevenden.

Wat breng je mee?

De teamleider OK-chirurgie die wij zoeken staat stevig in zijn of haar schoenen en is bij voorkeur een ervaren leidinggevende met hbo werk- en denkniveau. Voor deze functie vragen wij een afgeronde opleiding Operatieassistent, bij voorkeur aangevuld met een hbo management diploma. VieCuri biedt je de kans om een hbo management diploma te halen indien je hier nog niet over beschikt. Hiervoor hebben we een opleidingstraject ontwikkeld. Wij gaan graag met je in gesprek op welke manier we dit vorm gaan geven. 

Wat vragen we verder van je? 

 • Leidinggevende ervaring op een specialistische afdeling is een pré.
 • Je bent in staat om op een respectvolle manier relatie- en resultaatgericht samen te werken met andere afdelingen.
 • Je wordt enthousiast van het behalen van organisatie- en/of afdelingsdoelstellingen.
 • Je bent  in staat om de bedrijfsdoelstellingen te vertalen naar de werkvloer.
 • Je kunt hoofd- van bijzaken scheiden en prioriteren.

Competenties

 • Communicatief sterk en sociaal vaardig. 
 • Daadkrachtig en inspirerend. 
 • Respectvol, tactvol en integer. 
 • Relativeringsvermogen en inlevingsvermogen. 
 • Overtuigingskracht, resultaatgerichtheid en vindingrijkheid.

We hebben je veel te bieden

VieCuri Medisch Centrum wil graag het beste uit medewerkers halen. We investeren in ontwikkeling je kunt zelf je loopbaan vorm geven. Een goede werk-privé balans vinden wij daarbij belangrijk. Er is veel ruimte voor persoonlijke groei, ontwikkeling en opleiding in je functie als leidinggevende.

 • In eerste instantie ontvang je een tijdelijk dienstverband voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij wederzijds goedbevinden.
 • Salariëring is afhankelijk van leeftijd en ervaring, volgens FWG 55 tot een maximum van € 4.227,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur per week).
 • Je ontvangt 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Je kunt gebruik maken van een groot aanbod van e-learning modulen die je helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • VieCuri biedt kandidaten zonder een hbo Zorgmanagement opleiding de mogelijkheid deze te behalen.

Daarnaast biedt VieCuri onder de naam FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden aan, zoals korting op sportarrangementen en/of verzekeringen. 

Praktische informatie

Locatie: Venlo en Venray. 

Inlichtingen over deze functie worden graag verstrekt door Wim Manders, manager OK-organisatie, te bereiken op telefoonnummer 077 – 3205976.

Ben jij onze nieuwe teamleider? Laat dan jouw motivatiebrief en cv achter via onderstaande button 'solliciteren'.