Teamleider kliniek Longgeneeskunde (32-36 uur)

Ben jij onze nieuwe leidinggevende?


Inlichtingen over deze functie worden graag verstrekt door VE manager Eric Hellemons, hij is te bereiken op telefoonnummer 0773205585 of via de Centrale VieCuri 0773205555.

Dit wordt je nieuwe baan

Jij bent een teamleider die zijn leidinggevende kwaliteiten graag wil inzetten op onze Kliniek Longgeneeskunde en zo een belangrijke bijdrage levert aan het verblijf van onze patiënten op deze afdeling. 

Je geeft operationeel leiding aan verpleegkundigen, stagiaires en onze oncologische dagbehandeling.

Je bent verantwoordelijk voor het coördineren van de werkzaamheden en zorgt ervoor dat jouw teams een optimale dienstverlening neerzetten en als een hecht team kunnen samenwerken. Daarnaast bewaak je de kwaliteit van de zorgverlening en streef je continu naar verbetering en innovatie. De gebruikte methodiek is de Productive Ward. Dit alles doe je binnen afgesproken kaders en in een organisatie die volop in beweging is. 

In de functie van teamleider ben jij het belangrijkste aanspreekpunt voor zowel de managers als jouw teamleden en de facilitaire afdelingen. Samen met jouw teams en de manager kijk je naar ontwikkelingen die voor verbetering en/of professionalisering kunnen zorgen en je stelt hier proactief plannen voor op. Jij weet als geen ander hoe je een strategische visie en plan binnen jouw discipline operationeel maakt en gaat graag aan de slag met de uitrol hiervan. Dit doe je door met jouw enthousiasme, kennis en expertise draagvlak te creëren onder alle betrokkenen.  

Je verdere werkzaamheden bestaan o.a. uit: 

 • Plannen, organiseren en coördineren van de personeelsbezetting.
 • Je draagt zorg voor de naleving van kwalitatieve en kwantitatieve voortgang van uitvoering van werkzaamheden. 
 • Voeren van jaargesprekken, stimuleren van persoonlijke ontwikkeling bij medewerkers en adviseren m.b.t. bijscholing.
 • Leidinggeven in de breedste zin van het woord waarbij je o.a. je medewerkers coacht, helpt, adviseert, begeleidt m.b.t. een breed scala aan thema’s (zoals ziekteverzuim, opleidingen, deskundigheidsbevordering). 
 • Participeren in werk- en/of projectgroepen waarin je actief een adviesrol neemt vanuit de discipline Longgeneeskunde..
 • Je hebt een signaalfunctie richting de VE-manager betreffende ontwikkelingen en eventuele knelpunten binnen de afdeling. 
 • Je participeert binnen onze VIM commissie. 
 • Het proactief invulling geven aan het jaarplan van de afdeling zowel op inhoud als op mogelijke strategische kansen die er liggen. 
 • Inkoop en voorraadbeheer van diensten of middelen voor de afdeling. 
 • Zorg dragen voor het optimaal functioneren van het team en de samenwerking met anderen zowel binnen de eigen afdeling als daarbuiten. 

Kortom, een veelzijdige functie die jou als teamleider de uitdaging biedt je die nodig hebt! 

Welkom in het team

Teamspirit, elkaar ondersteunen bij de doelstelling van de afdeling, dat is waar ons team voor staat! Wij zoeken een teamleider die ons betrekt bij het halen van de resultaten van onze afdeling  en open staat voor onze mening, zodat we samen kunnen doorontwikkelen. Je komt terecht in een team van  ongeveer 40 medewerkers met een  diversiteit aan werkprocessen, ervaringen, competenties en karakters wat zorgt voor een dynamiek die je aanspreekt..  Kenmerkend voor de Kliniek Longgeneeskunde is  dat we in de winterperiode aanzienlijk meer patiënten verplegen dan in de zomerperiode, dat vraag flexibiliteit van onze afdeling waarin we meebewegen met de patientenstroom.

Wat breng je mee?

Jij bent een ervaren verpleegkundige, liefst met affiniteit voor Longgeneeskunde en hebt bij voorkeur al als leidinggevende ervaring opgedaan. Een must in deze is wel dat je in het bezit bent van een hbo diploma Verpleegkunde.

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor de inzet en ontwikkeling van de medewerkers binnen de afdeling, om de organisatiedoelstellingen te realiseren. Je bent communicatief sterk, daadkrachtig en kunt relativeren. Je bent in staat om relatie- en resultaatgericht samen te werken met andere afdelingen op een respectvolle manier.

De functie van teamleider in de zorg bevindt zich momenteel in een ontwikkeling. Dit houdt onder andere in dat teamleiders worden opgeleid naar bachelor niveau. VieCuri faciliteert de teamleiders met incompany opleidingen en in tijd. Nieuwe teamleiders zullen worden meegenomen in dit ontwikkeltraject om bekwaam te blijven op de lange termijn. 

We hebben je veel te bieden

VieCuri Medisch Centrum wil graag het beste uit medewerkers halen en dus ook het beste geven. Wij streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers. Je ontvangt binnen VieCuri: 

 • In eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij wederzijds goedbevinden;
 • Salariëring geschiedt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, volgens FWG 55 tot een maximum van € 4.111,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur per week);
 • Je ontvangt 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering; 
 • Je kunt gebruik maken van een groot aanbod van e-learning modulen die je helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

En daarnaast biedt VieCuri onder de naam FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden aan, zoals korting op sportarrangementen en/of verzekeringen. 

Praktische informatie

Locatie: Venlo/Venray

Inlichtingen over deze functie worden graag verstrekt door VE manager Eric Hellemons, hij is te bereiken op telefoonnummer 0773205585 of via de Centrale VieCuri 0773205555.

Heb je interesse in deze functie? Reageer dan via onderstaande button 'solliciteren'.