Spreekuurassistent/doktersassistent Interne Geneeskunde

Contact over vacature

Dit wordt je nieuwe baan

In de functie spreekuurassistent(e)/doktersassistent(e) ben jij het visitekaartje van onze polikliniek. Als aanspreekpunt informeer en begeleid je patiënten tijdens hun poliklinisch bezoek. Vanuit deze rol vorm je de verbindende schakel tussen patiënten en specialisten, waarbij je veel bezig bent met het plannen en coördineren van afspraken. Met jouw gastvrije houding zorg je er voor dat patiënten zich snel op hun gemak voelen zodat zij aan hun bezoek in ons ziekenhuis een goed gevoel overhouden.

Tot jouw taken behoren:

 • Het verwelkomen van patiënten;
 • Het inplannen van afspraken, zowel telefonisch als digitaal en het zorgen voor een correcte registratie en afhandeling;
 • Het onderhouden van contact met zowel patiënten als specialisten;
 • Het verwerken van patiëntengegevens, onderzoekgegevens- en resultaten in diverse systemen en controleren op volledigheid;
 • Het meten van bloeddrukken;
 • Het assisteren bij beenmergpuncties (alleen doktersassistent(e));
 • Het participeren in afdelingsoverleggen;
 • het bieden van administratieve ondersteuning.

Kortom, een afwisselende baan met veel verantwoordelijkheden en waar je het beste uit jezelf kunt halen!

De afdeling en je collega's

Ons multidisciplinair team bestaat uit drie dominanties: endocrinologie, nefrologie en oncologie. Op onze polikliniek is een groot team werkzaam, waarbij spreekuurassistenten, doktersassistenten, verpleegkundig specialisten, specialistisch verpleegkundigen, physician assistants en internisten nauw samenwerken.

Het gehele team van de polikliniek Interne Geneeskunde bestaat uit 60 (zorg)professionals die dagelijks hard werken aan het bieden van kwalitatief goede patiëntenzorg.

Het team van spreekuur- en doktersassistenten bestaat uit 23 personen. Wij zijn een team met pit en voorzien elkaar graag van feedback om de beste kwaliteit uit onze dienstverlening te halen. Binnen ons team is er volop ruimte voor humor en de inbreng van eigen ideeën, dit wordt dan ook gewaardeerd en volop gestimuleerd. Wij vinden respect, vertrouwen en veiligheid belangrijke kernwaarden.

We zullen ervoor zorgen dat jij je snel thuis zult voelen in onze laagdrempelige organisatie met korte lijntjes.

Dit ben jij

Je hebt een relevante opleiding op mbo niveau 4 afgerond en hebt aantoonbare kennis van medische terminologie. Bij voorkeur aangevuld met ervaring als spreekuurassistent(e) of doktersassistent(e).

Daarnaast herken jij je in onderstaande punten:

 • Jij hebt ervaring met gegevensverwerking in diverse systemen en bij voorkeur kennis van ChipSoft (HiX);
 • Als professional weet jij het patiënten-belang altijd voorop te stellen;
 • Jij bent stressbestendig en je kent een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Jij bent in staat om te dealen met piekvorming in de werkdruk en bent flexibel inzetbaar;
 • Jij bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

Dit bieden wij

VieCuri Medisch Centrum wil het beste uit medewerkers naar boven halen en dus ook het beste geven. Wij streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers. 

 • Je ontvangt een aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling bij wederzijds goedvinden;
 • Het salaris is ingeschaald conform cao Ziekenhuizen in FWG 35 met een max. van € 3.120,- bruto per maand (op basis van 36-uur per week), afhankelijk van leeftijd en ervaring;
 • Je ontvangt 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Wij bieden een leuke werkplek in een ontwikkelgerichte organisatie;
 • Je kunt gebruik maken van een groot aanbod GoodHabitz e-learnings die je helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Daarnaast biedt VieCuri onder de naam FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden aan, zoals korting op sportarrangementen en/of verzekeringen. 

Dit zijn wij

VieCuri is een topklinisch ziekenhuis. Met verstand van zaken en gevoel voor mensen dragen wij zorg voor de gezondheid van alle inwoners in Noord-Limburg. Dát is onze missie. 

We leveren naast medisch specialistische zorg ook complexe zorg. Patiënten van (ver) buiten de regio komen hiervoor naar ons ziekenhuis. We zijn ambitieus op het gebied van onderzoek, opleiding en innovatie. Naast de behandeling van ziekte, richten wij ons op het gezond(er) worden en blijven van onze patiënten. Daarnaast zijn we een belangrijke opleidingsplek voor artsen, verpleegkundigen en andere behandelaars. Wij willen groeien. In alle opzichten. En dat doen we ook. Niet alleen met bijvoorbeeld de bouw van een nieuw OK-complex, maar ook als het gaat om jouw persoonlijke groei. Jouw welzijn en werkplezier vinden wij erg belangrijk. 

 

Vragen?
Stel ze aan Suzanne

 

 

 

Suzanne Quaring
Adviseur Recruitment en Mobiliteit

E squaring@viecuri.nl
M 06 2280708
T 077 3205022