Spiritueel zorgverlener / geestelijk verzorger (24 uur)

Onze collega gaat van haar welverdiende prépensioen genieten, zet jij haar taak voort?


Wil je meer informatie over deze functie, bel dan met manager Chantalle Coenders (06 – 2310 1457) of met onze spiritueel zorgverleners Marleen Moors (077 – 320 6921) of Kasper Meulesteen (077-320 6929).

Voel jij je aangesproken? Dan ontvangen we graag jouw motivatie en cv vóór 25 oktober 2021 via onderstaande button "Solliciteren".

Dit wordt je nieuwe baan

"Existentiële begeleiding vormt een fundamenteel onderdeel van goede zorg voor onze patiënten. Ik zie het als mijn taak om bewustwording te creëren van het belang van spirituele zorg en existentiële begeleiding bij patiënten met kanker, binnen en buiten het ziekenhuis, en om hecht samen te werken met collega’s uit andere disciplines die zich specialiseren in oncologische zorg". 

De belangrijkste pijler van goede spirituele zorg is één-op-één patiëntenzorg en aandacht voor familie/naasten en medewerkers op het gebied van zingeving, levensvragen en ethiek. Deze zorg is vraaggestuurd en afdelings- of zorgprocesgebonden. Binnen VieCuri betekent dit dat de spiritueel zorgverleners samenwerken met één of twee behandelteams die aan hen gekoppeld staan, bijvoorbeeld oncologie, palliatieve zorg, de Intensive Care of neonatologie. Dit zijn in het algemeen afdelingen waar zich de meeste crisissituaties voordoen. Jouw aandachtsgebied is gericht op de afdeling Intensive Care en in het Geboortecentrum op Vrouw/Kind. Daarnaast ben je ziekenhuisbreed inzetbaar op andere afdelingen. Hierdoor lever je ook maatwerk, afgestemd op de behoeften van collega’s, zoals afdelingsgesprekken, moreel beraad, individuele steun, of kennisoverdracht over existentiële vragen. Je werkt nauw samen met medisch specialisten en andere zorgverleners.

Naast patiëntenzorg lever je een bijdrage om onze zorgprofesionals bewust te maken van het feit dat zij een centrale rol spelen in de behandeling van patiënten en organiseer je klinische lessen over bijvoorbeeld spirituele zorg in de laatste levensfase, over multiculturele en multireligieuze vraagstukken en complexe ethische situaties op de werkvloer. 

Als spiritueel zorgverlener werk je afdelingsoverstijgend en organisatiebreed in een adviesrol op het terrein van zorgvisie, ethiek en spirituele zorg voor de gehele organisatie. Je bent betrokken bij beleidsmatige en innovatieve ontwikkelingen binnen het vakgebied.  

Welkom in het team

VieCuri is een topklinisch ziekenhuis met locaties in Venlo en Venray en enkele buitenpoli’s in omliggende gemeenten. Werken bij VieCuri betekent werken in een ziekenhuis met ruimte voor professionals en verantwoordelijkheid om je beroep uit te oefenen. VieCuri maakt deel uit van een samenwerkingsverband van zesentwintig vooraanstaande opleidingsziekenhuizen die topklinische en vaak hooggespecialiseerde medische zorg verlenen en een duidelijke focus hebben op wetenschap en innovatie: de vereniging van Samenwerkende Topklinische Opleidingsziekenhuizen (STZ).
Als opleidingsziekenhuis investeren wij in onze mensen. Zodat we niet alleen de beste zorg kunnen bieden aan onze patiënten, maar ook de beste professionals in huis hebben die de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en hun professionele ambities waar te maken.

De Vakgroep Spirituele Zorgverlening bestaat momenteel uit 3 spiritueel zorgverleners (1,67fte), met ieder een eigen aandachtsgebied in de zorg. Eén van onze collega's gaat van haar vroegpensioen genieten, daarom komen we graag met jou in contact. Jouw aandachtsgebied is gericht op de afdeling Intensive Care en in het Geboortecentrum op Vrouw/Kind.
Je ontvangt hiërarchisch leiding van de verantwoordelijke manager en in functionele zin van de medisch specialist.

Wat breng je mee?

Naast een afgeronde wetenschappelijke opleiding theologie, religiewetenschappen en/of humanistiek (of een gelijkwaardige opleiding), bezit je ook een VGVZ-lidmaatschap en een SKGV-registratie.
Met jouw opgedane ervaring beschik je over operationeel, tactisch en strategisch inzicht in het functioneren als geestelijk verzorger binnen een ziekenhuisorganisatie.

Verder herken jij je in volgende eigenschappen:

 • je beschikt over een grote kennis van verschillende culturen, levensbeschouwingen en zingevingsconcepten en hoe een diversiteit aan patiënten omgaat met drempelmomenten (van geboorte tot levenseinde) in hun leven;
 • je bent vertrouwd met collegiale samenwerking in al zijn facetten, waarbij goed communiceren een must is;
 • ervaring op de Intensive Care en/of het Geboortecentrum strekt tot aanbeveling;
 • affiniteit met/of ervaring met de islamitische zorgvrager is een pré; 
 • je hebt een visie op de toekomst van de geestelijke verzorging en zorg-ethisch beleid;
 • je hebt ervaring met lesgegeven en begeleiden van groepen;
 • je beschikt over een groot empathisch vermogen en wint makkelijk het vertrouwen van mensen.

We hebben je veel te bieden

VieCuri biedt een uitdagende innovatieve werkomgeving met volop mogelijkheden om jouw talenten te ontplooien.

 • In eerste instantie ontvang je een tijdelijk dienstverband (24 uur) voor een jaar, met de intentie dit om te zetten tot een vaste aanstelling.
 • Salariëring geschiedt volgens cao Ziekenhuizen in FWG 65 (maximaal € 5.620,- bruto per maand bij een fulltime contract) en wordt o.b.v. werkervaring en opleiding ingeschaald.
 • Je ontvangt 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Je kunt gebruik maken van een groot aanbod van e-learnings die je helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Daarnaast biedt VieCuri onder de naam FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden aan, zoals korting op sportarrangementen en/of verzekeringen.

Praktische informatie

Locatie Venlo

Wil je meer informatie over deze functie, bel dan met manager Chantalle Coenders (06 – 2310 1457) of met onze spiritueel zorgverleners Marleen Moors (077 – 320 6921) of Kasper Meulesteen (077-320 6929).
Voel jij je aangesproken? Dan ontvangen we graag jouw motivatie en cv vóór 25 oktober 2021 via onderstaande button "Solliciteren".