Senior Informatieanalist

Draag jij je steentje bij in de ontwikkeling van onze digitale technologie?

Dit wordt je nieuwe baan

Net als de gehele Nederlandse zorgsector staat VieCuri voor de opdracht om kwalitatief hoogwaardige, toegankelijke en betaalbare zorg te bieden in Noord- en Midden-Limburg. Een cruciaal element om dit ook in de toekomst te kunnen blijven doen betreft de adoptiesnelheid van digitale technologie door VieCuri. Jij als senior informatieanalist speelt hierin een sleutelrol. 

Dit is een functie waarin jij je geen dag gaat vervelen!

Jij inventariseert de behoefte vanuit de gehele zorgketen vanuit inhoudelijke kennis en expertise en vertaalt deze naar een ICT oplossing die past binnen het werkproces en die aansluit bij de regionale digitale zorg strategie. Je brengt de behoefte in kaart door in gesprek te gaan met de stakeholders, stelt de functionele eisen op en zoekt naar de juiste en betaalbare digitale oplossing.

Hadden we al gezegd dat het een enorm veelzijdige job is? We geven je een paar voorbeelden van rollen die je kunt uitvoeren of projecten waar je aan kunt werken:

  • Je inventariseert, onderzoekt en analyseert processen en de informatiebehoeften van de gehele zorgketen.
  • Je vertaalt deze naar een visie, ontwerpvoorstellen en architectuur van de processen en applicaties.
  • Je implementeert het informatievoorzieningsbeleid.
  • Je draait mee en coördineert projecten en grote veranderingen gericht op de innovatie van de zorg.
  • Je draagt bij aan het oplossen van complexe problemen gericht op de kwaliteit.

Welkom in het team

Je gaat aan de slag in het cluster Informatisering en Automatisering dat verantwoordelijk is voor het regisseren van de informatiebehoefte om de bedrijfsprocessen binnen VieCuri te kunnen ondersteunen. Deze regievoering vindt plaats over de gehele keten en vraagt veel afstemming en coördinatie tussen gebruikers, belanghebbenden, de interne I&A organisatie, leveranciers en ketenpartners.  

Wij zoeken een kandidaat die vanuit een seniore houding en werkervaring een toevoeging is binnen ons team van 3 informatieanalisten en ongeveer 50 andere collega's van I&A. 

Wat breng je mee?

De functie vereist hbo+ werk- en denkniveau, aangevuld met een gerichte opleiding zoals bedrijfskunde of bedrijfsinformatica op hbo-niveau. Wij vragen een grondige kennis van Engels, bedrijfsvoering, (informatie)processen in de gezondheidszorg (van business tot leverancier) en relevante wet-en regelgeving, alsmede kennis van de ICT-architectuur en onderliggende applicaties binnen de organisatie. 

Je neemt initiatief en bent flexibel en creatief bij het analyseren en interpreteren van complexe (informatie) vraagstukken, samenhangend met omgevingsfactoren en andere vraagstukken, en het adviseren hierover. 

Sociale vaardigheden, zoals tact, luisteren, hulpvaardigheid, stimuleren, overtuigingskracht, het overwinnen van weerstanden en tegengestelde belangen zijn voor jou vanzelfsprekend. Je zet deze vaardigheden van nature in bij het in kaart brengen van de informatiebehoefte van verschillende gebruikers, het doorvragen bij onduidelijkheden en het adviseren over en voorzien in (strategische) informatie.

Je bent mondeling zeer vaardig en laat dit zien bij diverse interne advies- en overlegsituaties, bij het uitdragen en verdedigen van ideeën en opvattingen inzake informatievoorziening, het geven van trainingen en voor de externe contacten met leveranciers. Je goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid gebruik je bij het geven van schriftelijk genuanceerde uiteenzettingen met betrekking tot informatie- en procesanalyses en het opstellen van rapportages

We hebben je veel te bieden

VieCuri Medisch Centrum wil graag het beste uit medewerkers halen en dus ook het beste geven. Wij streven naar een
goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers. Salariëring geschiedt op basis van FWG 60 (maximaal

€ 4.466,= bruto per maand bij 36 uur per week, excl. 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering). De verdere arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Ziekenhuizen. Daarnaast biedt VieCuri onder de naam FlexieCuri nog een uitgebreid pakket flexibele arbeidsvoorwaarden aan, zoals sportarrangementen en verzekeringen.

Het betreft in 1e instantie een aanstelling voor de duur van 1 jaar met de intentie om dit bij gebleken geschiktheid om te
zetten naar een vast dienstverband. 

Praktische informatie

Locatie: Venray maar je werkt ook met regelmaat op onze locatie in Venlo.

Wil je graag meer informatie over deze functie?  Hanneke Mesu, VE manager Informatiemanagement a.i.  vertelt je graag meer over deze vacature. Zij is per mail bereikbaar op mailadres: HMesu@Viecuri.nl. Als je haar wilt spreken mail dan je telefoonnummer dan belt ze je terug.

Heb jij interesse in deze functie? Reageer dan vóór 31 januari via onderstaande button 'solliciteren'.