SEH-arts

SEH-arts KNMG


Meer inhoudelijke informatie over deze functie en/of vragen over de looptijd en arbeidsduren worden graag verstrekt door Maaike van der Heide (mvdheide@viecuri.nl) of Nathalie Peters (npeters@viecuri.nl), zij zijn telefonisch te bereiken op 077 320 5555 (vragen naar sein 864).

Dit wordt je nieuwe baan

Als spoedeisende hulp arts ben je verantwoordelijk voor het verlenen van medische zorg op de afdeling spoedeisende hulp (SEH) van VieCuri Medisch Centrum. Je bent verantwoordelijk voor het goed coördineren van de patiëntenstroom. Met de functie van medisch coördinator dragen wij zorg voor alle acute patiënten die de SEH binnenkomen, waarbij het merendeel van de patiënten ook volledig door onze artsenpool wordt gezien. De vakgroep spoedeisende geneeskunde oefent het vak in de volle breedte uit. Denk hierbij aan het leiden van reanimaties, de opvang van multitraumapatiënten, spoedechografie, procedurele sedatie en locoregionale pijnstilling. VieCuri is een Level 2 traumacentrum.

Buiten je klinische werkzaamheden leid je als SEH-arts ook toekomstige collega’s op!
VieCuri is een erkende opleidingsplek voor SEH-artsen KNMG. Onderwijs, wetenschap en innovatie zijn niet van onze afdeling weg te denken. Onze SEH staat bekend om haar goede opleidingsklimaat. Verder wordt het doen van onderzoek gestimuleerd: er zijn enkele succesvolle onderzoekslijnen waar je als nieuwe collega zo in kunt stappen.

In de dagelijkse praktijk houd jij je ook bezig met het optimaliseren van de kwaliteit van onze patiëntenzorg en denk je na over innovatieve manieren om de juiste zorg op de juiste plek te organiseren. Je participeert in diverse in- en externe commissies en projecten die een breed scala aan thema’s behandelen. Zo zijn wij in regionaal verband gestart met het “Teleplatform” waarbij we verregaande digitalisering in de patiëntenzorg toepassen. Verder heeft de SEH-arts KNMG een coördinerende rol op de Acute Opname Afdeling en beantwoordt hij/zij acute stollingsvragen binnen het stollingscentrum van VieCuri.

Welkom in het team

Ons artsenteam op de SEH bestaat uit 7 SEH-artsen, 4 AIOS en 5 ANIOS aangevuld met HAIO’s en ouderejaars coassistenten. Binnen ons team heerst er een informele sfeer, is er veel ruimte voor onderzoek en verdieping op bepaalde thema’s, humor en persoonlijke ontwikkeling.

Onze vakgroep is goed gepositioneerd binnen het ziekenhuis en heeft de volledige verantwoordelijkheid over de SEH. Wij werken collegiaal samen met andere specialismen binnen het ziekenhuis. Deze samenwerking kenmerkt zich door informele lijnen en het nemen van gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de acute patiëntenstroom. Dit doen we in een moderne werkomgeving met state of the art faciliteiten waaronder spoedechografie en PSA. Samen met onze partners zoals de HAP, ambulancezorg, GGZ en wijkzorg bieden we zorg aan circa 23.000 patiënten per jaar.

Partners en samenwerking
In nauwe samenwerking tussen VieCuri Medisch Centrum, St. Jans Gasthuis (SJG) Weert en Laurentius ziekenhuis Roermond wordt gewerkt aan de professionalisering van o.a. regionale scholing en wordt volop ingezet op kennisdeling. VieCuri en Laurentius zijn voornemens om te fuseren; dit houdt in dat er in de toekomst één gezamenlijke SEH vakgroep voor Roermond en Venlo zal zijn.

Ook is er een unieke en verregaande samenwerking met Ambulancezorg Limburg-Noord, waarbij de SEH-arts KNMG de medische achterwachtfunctie vervult en er als eerste ambulanceregio in Nederland artsen op de ambulance worden ingezet.

Wat breng je mee?

Je bent een KNMG gecertificeerd SEH-arts en een topper in het vakgebied. Je levert een aantoonbaar positieve bijdrage aan nieuwe ontwikkelingen, onderwijs en wetenschap, ontplooit proactief nieuwe initiatieven en bent deskundig in hoogwaardige patiëntenzorg in een complexe omgeving: communicatief en klantgericht, ook bij momenten van hoge werkdruk en/of extreme situaties. Wij zoeken een collega die kan enthousiasmeren en out of the box durft te innoveren. Uiteraard onderhoud je je eigen competenties en KNMG-registratie door het volgen van al dan niet verplicht gestelde bijscholing en gerichte cursussen.

We hebben je veel te bieden

Je komt in een jong, enthousiast team terecht wat vooruitstrevend en innovatief denkvermogen heeft. VieCuri Medisch Centrum wil graag het beste uit medewerkers halen en dus ook het beste geven. Wij streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers.

Arbeidsuren en looptijd van de arbeidsovereenkomst zijn in overleg. De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld conform de CAO Ziekenhuizen, salariëring geschiedt conform cao FWG 80. Opleidingsbudget en ORT worden beloond conform AMS. Daarnaast bieden wij onder de naam FlexieCuri nog een uitgebreid pakket flexibele arbeidsvoorwaarden.

Onze regio heeft veel te bieden.
Het is een groene, Bourgondische regio wat zich kenmerkt door mooie natuur, gemoedelijke sfeer, en vele evenementen die georganiseerd worden voor zowel jong en oud. De huizenprijzen zijn t.o.v. het westen van ons land zeer concurrerend en ook de STZ status van VieCuri Medisch Centrum zorgt ervoor dat wij voor SEH-professionals een aantrekkelijke werkgever zijn.

Praktische informatie

Locatie Venlo

Meer inhoudelijke informatie over deze functie en/of vragen over de looptijd en arbeidsduren worden graag verstrekt door Maaike van der Heide (mvdheide@viecuri.nl) of Nathalie Peters (npeters@viecuri.nl), zij zijn telefonisch te bereiken op 077 320 5555 (vragen naar sein 864).

Heb je interesse in deze functie? Reageer dan via onderstaande button 'solliciteren'.