Projectleider MICT

Contact over vacature

Dit wordt je nieuwe baan

VieCuri betekent ‘Zorg voor het leven’. Zorg om patiënten zo goed mogelijk te begeleiden, te behandelen, te ondersteunen en te verzorgen. Per jaar bezoeken honderdduizend patiënten ons ziekenhuis. Elke dag werken we er met z’n allen aan om zorg te leveren, dichtbij de patiënt of ondersteunend daaraan. Ieder heeft daarin zijn eigen rol.

Binnen de Nederlandse zorgsector staat ook VieCuri voor de uitdaging om kwalitatief hoogwaardige, toegankelijke en betaalbare zorg te kunnen (blijven) bieden. Ons cluster Medische, Infrastructurele & Communicatie Technologie (MICT) heeft grote ambities om (zorg)medewerkers te ontzien door middel van ICT. Denk hierbij aan het monitoren van patiënten in de thuisomgeving, het delen van informatie tussen zorgverleners in de hele keten (bv. ziekenhuis en verpleeginstelling e.d.) en de inhaalslag die plaatsvindt op het gebied van werkplekken en onze ICT infrastructuur.

Kortom, als Projectleider MICT heb je een veelzijdige baan waarbij je de patiëntenzorg echt naar een hoger niveau kan tillen.

Ga jij deze ambitie met ons waarmaken? Als Projectleider MICT heb je een sleutelrol in het begeleiden van projecten van idee tot uitvoering. Je adviseert, implementeert en bewaakt de opvolging i.s.m. beheer.

Vanuit jouw rol ben je in staat om:

 • Projecten voor te bereiden, op te zetten, te leiden, te implementeren en te evalueren op ICT gebied. Het type project is afhankelijk van de ervaring die je meebrengt en kan variëren van een project op een specifieke afdeling of toepassing, tot een complex ziekenhuis-overstijgend project;
 • Projectplannen op te stellen voor de projectrealisatie. Met aandacht voor tijd, middelen en kostenbewaking, waarbij je afstemming zoekt met opdrachtgever, andere stakeholders en je projectteam;
 • Leiding te geven aan projectmedewerkers en -teams en te anticiperen op veranderende omgevingsfactoren;
 • De optimale inzet van de benodigde mensen en middelen te organiseren en daarop bij te sturen indien nodig;
 • De uitvoering van het projectplan te bewaken ten aanzien van het doel, resultaat, proces, planning, kwaliteit en kosten volgens afgesproken methodieken en procedures;
 • Afwijkingen of knelpunten te signaleren en hierover te rapporteren;
 • Projectprocessen te verbeteren, waardoor wij sneller onze ambitie waar kunnen maken.

De afdeling en je collega's

De projectleiders (7 FTE) binnen het team Projectbureau MICT staan voor het leveren van succesvolle projecten, waarbij gebruikers (patiënten, verpleging, collega’s) en opdrachtgever tevreden zijn met het behaalde resultaat. Het Cluster MICT heeft de regie en zorgt dat de keten van zorgaanbieder tot en met ICT leverancier functioneert en dat het ziekenhuis letterlijk en figuurlijk “draaiende” blijft. Digitale technologie is immers niet meer weg te denken uit de zorg. Het gehele cluster MICT bestaat uit ruim 88 FTE.

Binnen ons cluster is er veel ruimte voor initiatieven, ambitie, humor en er heerst een informele sfeer. Je komt in een team met gedreven collega's met gevoel voor humor, waarmee je gezamenlijke resultaten bereikt. Een team van professionals die elke dag met enthousiasme werken aan de missie van onze organisatie: ‘met verstand van zaken en gevoel voor mensen zorgdragen voor de gezondheid van alle inwoners in Noord-Limburg’. Samen voor gezondheid!

Dit ben jij
 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo/wo-opleiding richting informatica, business & IT, (technische) bedrijfskunde, gezondheidswetenschappen, management in de zorg of vergelijkbaar;
 • Je hebt minimaal 5 jaar kennis van en werkervaring op het gebied van projectmanagement is een must, waarbij een combinatie van traditioneel project management en agile/scrum/DevOps een pre is; 
 • Je hebt kennis van en ervaring met een ziekenhuisorganisatie en de externe zorgomgeving is een pre;
 • Je hebt kennis van en ervaring met verandermanagement is een pre;
 • Door je kritische blik op de organisatie en haar processen kom je met verbetervoorstellen en plannen zodat wij onze dienstverlening steeds efficiënter kunnen organiseren.

Je persoonlijkheid laat zich omschrijven als:

 • Optimistisch, enthousiast en energiek;
 • Besluitvaardig, een proactieve doorzetter en resultaatgericht;
 • Teamspeler; je bent in staat om de verbinding te maken tussen mensen en bouwt aan relaties binnen de organisatie;
 • Overtuigend en in staat om weerstanden om te buigen naar het positieve;
 • Communicatief vaardig; zowel mondeling als schriftelijk, beschikt over overtuigingskracht;
 • Vaardig in het gestructureerd, verzamelen, analyseren en presenteren van informatie.

Dit bieden wij
 

VieCuri wil graag het beste uit medewerkers halen en dus ook het beste geven. Wij streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers. 

Verder bieden wij:

 • We bieden in eerste instantie een contract voor de duur van 1 jaar, met als doel een vaste aanstelling bij wederzijdse instemming;
 • Het salaris wordt ingeschaald volgens de cao Ziekenhuizen in FWG 60-65 en is afhankelijk van ervaring (max. €5.473,- bruto per maand o.b.v. 36 uur);
 • Je ontvangt 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Een fijne werkplek in een ontwikkelgerichte organisatie;
 • Je kunt gebruik maken van een groot aanbod van e-learnings die je helpen in je persoonlijke- en professionele ontwikkeling.

Daarnaast biedt VieCuri onder de naam FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden aan, zoals korting op sportarrangementen en/of verzekeringen. 

Dit zijn wij

VieCuri is een topklinisch ziekenhuis. Met verstand van zaken en gevoel voor mensen dragen wij zorg voor de gezondheid van alle inwoners in Noord-Limburg. Dát is onze missie. 

We leveren naast medisch specialistische zorg ook complexe zorg. Patiënten van (ver) buiten de regio komen hiervoor naar ons ziekenhuis. We zijn ambitieus op het gebied van onderzoek, opleiding en innovatie. Naast de behandeling van ziekte, richten wij ons op het gezond(er) worden en blijven van onze patiënten. Daarnaast zijn we een belangrijke opleidingsplek voor artsen, verpleegkundigen en andere behandelaars. Wij willen groeien. In alle opzichten. En dat doen we ook. Niet alleen met bijvoorbeeld de bouw van een nieuw OK-complex, maar ook als het gaat om jouw persoonlijke groei. Jouw welzijn en werkplezier vinden wij erg belangrijk. 

 

Vragen?
Stel ze aan Loes

 

 

 

Loes Thijssen-Houben
Adviseur Recruitment

E loeshouben@viecuri.nl
M 06 57411108
T 077 3205022