Physician Assistant Cardiologie in opleiding

Contact over vacature

Dit wordt je nieuwe baan
Spreekt het specialisme Cardiologie jou aan en wil jij je graag ontwikkelen tot Physician Assistant (PA)? Topklinisch ziekenhuis VieCuri in Venlo biedt je een uitdagende opleidingsplek in een ontwikkelgerichte leeromgeving. Daarbij volg je de 2,5 jaar durende masteropleiding tot Physician Assistant via Hogeschool Utrecht. Tijdens je klinische stages in ons ziekenhuis werk je onder supervisie van diverse medisch specialisten. Je werkzaamheden zijn overeenkomstig met die van arts-assistenten op diverse afdelingen. Als PA in opleiding voer je medische protocollaire zorg en technische verrichtingen uit. Dit gebeurt in intensieve samenwerking met de verpleegkundigen en de artsen van de afdeling. Op onze afdeling bieden we veel afwisseling, omdat je werkzaamheden uitvoert op de verpleegafdeling, Cardio Care Unit (CCU) en Eerste Hart Hulp (EHH). Het patiëntencontact en samenwerking met de cardiologen is van groot belang. Denk hierbij aan: visite lopen, bespreken van de bevindingen, het verdere beleid afstemmen met de cardioloog, begeleiden van patiënten en het voeren van familiegesprekken. Verder zijn er mogelijkheden om eigen handvaardigheden te ontwikkelen, bijvoorbeeld zelfstandig echocardiografisch onderzoeken.  De opleiding tot PA betreft een tijdsintensieve opleiding. Ben je ervan bewust dat er, naast je werkweek, sprake is van een studiebelasting.Na het afsluiten van de opleiding bestaat de functie vooral uit het uitvoeren van klinische werkzaamheden, maar je draagt, om beurten met de andere PA'ers en arts-assistenten, tevens een dienstsein of het consultsein. Wanneer je het dienstsein draagt, ben je verantwoordelijk voor alle acute aanvragen voor cardiologische hulp. Wanneer je het consultsein draagt, draag je de verantwoordelijkheid voor alle niet acute cardiologische consult vragen. Uiteraard heb je altijd de dienstdoend cardioloog als back-up. Daarnaast is het meedraaien in de diensten een onderdeel van je functie. Je neemt deel aan het dienstenrooster ten bate van een volledige cardiologische voorwacht en dit komt neer op maximaal 4 dienstblokken per jaar. 

Tot slot lever je een bijdrage op het gebied van kwaliteit, veiligheid en innovatie en vervul je een actieve rol op het gebied van deskundigheidsbevordering. Je kunt jezelf ontwikkelen binnen een veelzijdige organisatie en draagt bij aan het succes van zowel de afdeling als de organisatie. 

De afdeling en je collega's
De afdeling Cardiologie heeft een gecombineerde CCU en EHH en daarnaast een vervolgafdeling met ruime telemetrische mogelijkheden. We beschikken verder over goede invasieve en non-invasieve diagnostische faciliteiten. 
Er is een 24-uurs voorwacht met arts-assistenten en physician assistants. Daarnaast is er een opleidingsbevoegdheid voor cardiologen i.o. en coassistenten in samenwerking met het MUMC. De afdeling is volledig geautomatiseerd met een elektronisch patiëntendossier en er zijn goede voorzieningen voor pacemakerbehandelingen, research en specialistische poli’s zoals hartfalen/ICD-polikliniek. Daarbij maken wij ook gebruik van de nieuwste eHealth middelen. VieCuri verricht 24/7 Percutane Coronair Interventies (PCI) voor de regio Noord- en Midden Limburg. Ook heeft de vakgroep, in nauwe samenwerking met de afdeling radiologie/nucleaire geneeskunde van VieCuri, de meest moderne onderzoeksmodaliteiten als SPECT, PET/CT, coronair CT, en cardiale MRI ter beschikking. De vakgroep Cardiologie bestaat momenteel uit 12 specialisten. De cardiologen worden in de kliniek ondersteund door arts-assistenten en PA’ers en op de polikliniek door o.a. hartfalenverpleegkundigen, trialmedewerkers, een planningsbureau voor de HCK en hartrevalidatiecoördinatoren. Wij staan voor kwalitatief goede zorg in een prettige werksfeer.

Dit ben jij
Jij bent een gediplomeerd hbo-verpleegkundige of hebt een vergelijkbare studie in de gezondheidszorg op hbo- of wo-niveau succesvol afgerond. Ben je al gestart of bijna klaar met deze opleiding? Ook dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren! Verder:
  • Beschik je over minimaal 2 jaar relevante werkervaring in de zorg;
  • Ben je in staat om naast klinisch redeneren ook medisch analytisch te redeneren;
  • Beschik je over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;
  • Ben je initiatiefrijk en in staat om prioriteiten te stellen.
  • Kenmerkt jouw handelen zich door pro-activiteit en zorgvuldigheid met gevoel voor mensen in een kwalitatief hoogstaande omgeving. Gezien de diversiteit en afwisseling in de functie zoeken wij een flexibele collega die ook in stressvolle situaties rustig en juist kan blijven handelen.

 

Dit bieden wij
VieCuri Medisch Centrum wil graag het beste uit medewerkers halen. Een goede werk-privé balans vinden wij daarbij belangrijk. 
  • In eerste instantie ontvang je een tijdelijk dienstverband voor de duur van de opleiding. Natuurlijk hopen we je daarna als gediplomeerd physician assistant in ons team te mogen opnemen met een contract voor onbepaalde tijd;
  • Je ontvangt salaris conform cao Ziekenhuizen. Tijdens de opleiding ontvang je salaris dat aansluit op je huidige functie. Na diplomering ontvang je salaris volgens FWG 65 (max. € 6.396,- bruto per maand op basis van 36 uur per week, exclusief toeslagen);
  • Je ontvangt 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • Je kunt gebruik maken van een groot aanbod van GoodHabitz e-learning modulen die je helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Daarnaast biedt VieCuri een aantrekkelijk pakket met flexibele arbeidsvoorwaarden, zoals korting op verzekeringen en sportarrangementen.   

Dit zijn wij

VieCuri is een topklinisch ziekenhuis. Met verstand van zaken en gevoel voor mensen dragen wij zorg voor de gezondheid van alle inwoners in Noord-Limburg. Dát is onze missie. 

We leveren naast medisch specialistische zorg ook complexe zorg. Patiënten van (ver) buiten de regio komen hiervoor naar ons ziekenhuis. We zijn ambitieus op het gebied van onderzoek, opleiding en innovatie. Naast de behandeling van ziekte, richten wij ons op het gezond(er) worden en blijven van onze patiënten. Daarnaast zijn we een belangrijke opleidingsplek voor artsen, verpleegkundigen en andere behandelaars. Wij willen groeien. In alle opzichten. En dat doen we ook. Niet alleen met bijvoorbeeld de bouw van een nieuw OK-complex, maar ook als het gaat om jouw persoonlijke groei. Jouw welzijn en werkplezier vinden wij erg belangrijk. 

 

Vragen?
Stel ze aan Suzanne

 

 

Suzanne Quaring
Adviseur Recruitment & Mobiliteit

E squaring@viecuri.nl
M 06 22807870
T 077 3205022