Opleiding Operatieassistent hbo-vt

Iedere dag net weer dat tandje meer, dát is wat ons inspireert! Deel jij onze ambitie en heb je talent voor beter? Dan leidt VieCuri jouw talent graag in betere banen.


Voor nadere informatie kun je contact opnemen met
praktijkcoördinator Ilona Schmetz, bereikbaar op telefoon-nummer 077-3206757. Of met de teamleiders Marcel Stappen of Ingrid van Abel via telefoonnummer 077-3205980.

Je kunt je vragen ook via de mail praktijkbegeleiding-ok@viecuri.nl stellen. 

Wij staan ook op de open dag van Zuyd Hogeschool in Heerlen op zaterdag 23 november 2019 of zaterdag 15 februari 2020 van 10.00 tot 15.00 uur. Kom je ook?

Dit wordt je nieuwe baan

Als operatieassistent ben je (mede) verantwoordelijk voor de ontvangst en (pre-per en post) operatieve zorg van onze patiënt. Voor de operatie kan starten draag je ervoor zorg dat de juiste apparatuur aanwezig is en controleer je deze, ook zet je de benodigde instrumenten en disposables klaar. Je bent op de hoogte van de operatietechnieken en de nieuwste innovaties die in ons ziekenhuis gebruikt worden.

De taken van de operatieassistent kunnen verdeeld worden in drie onderdelen: Instrumenteren, assisteren en omlopen.

Instrumenteren
Als instrumenterende geef je de operateur op het juiste moment de benodigde instrumenten aan, daarvoor is nodig dat je precies op de hoogte bent van het operatieverloop en de anatomie. Tijdens de operatie bewaak je de steriliteit en ben je in staat tot het inspelen op plotselinge veranderingen die kunnen optreden.

Assisteren
Als assisterende ben je de rechterhand van de operateur dit houdt o.a. in dat  je ervoor zorgt dat deze een goed overzicht heeft van het operatiegebied door het openhouden van de wond, je presenteert weefsel, neemt klemmen af van bloedvaten en je knoopt gelegde hechtingen.

Omlopen
Als omloop ben je de schakel tussen het "steriele" operatieteam en de "onsteriele" omgeving. Je geeft indien nodig steriele materialen aan de instrumenterende en je volgt het operatieverloop, zodat je kan inspelen op veranderingen.
Tijdens de operatie verzorg je de digitale administratie en indien nodig beantwoord je de telefoon.

Welkom in het team

VieCuri beschikt over een OK-centrum dat in Venlo bestaat uit 7 en in Venray uit 2 operatiekamers. Met uitzondering van cardio chirurgie en grote neuro-chirurgie zijn alle specialismen vertegenwoordigd. In totaal werken er circa 200 medewerkers binnen onze OK-organisatie.

Je komt deel uit maken van een jong, gezellig team in een goed leerklimaat.

Opleiden als speerpunt
VieCuri is een van de grootste werkgevers van de regio en heeft een belangrijke taak als opleidingsziekenhuis. Wij willen een goed opleidingsklimaat en opleidingsfaciliteiten realiseren als bijdrage aan een kwalitatief goede regionale opleiding én medische zorg. Wij zien het dan ook als een belangrijke taak om onderwijs, scholing, medisch wetenschappelijk onderzoek en opleidingsbevoegdheden te stimuleren en uit te breiden.

Wat breng je mee?

Om optimaal te kunnen samenwerken in een multi disciplinair team ben je flexibel en stressbestendig. Je hebt een rustige uitstraling en beschikt over goede contactuele eigenschappen. 

Jouw kernkwaliteiten zijn:

  • Samenwerken
  • Grote mate van verantwoordelijkheidsgevoel
  • Nauwkeurig
  • Leergierig
  • Technisch
  • Zelfstandig

Instroomeisen van de opleiding:
Je bent in het bezit van een havo of vwo diploma, waarbij de voorkeur uitgaat naar het profiel ‘natuur en gezondheid’ of ‘natuur en techniek’. 
Óf  je beschikt over het mbo-v of hbo-v diploma. Dan duurt de opleiding respectievelijk 3 en 2 jaar. 

Je wordt toegelaten na het positief afronden van onze selectieprocedure en het assessment van Zuyd Hogeschool. 

We hebben je veel te bieden

Je gaat de opleiding tot operatieassistent volgen aan Zuyd Hogeschool. Deze opleiding is een erkende bachelor opleiding. De eerste 2 jaar ben je voltijd student; de laatste 2 jaar is gecombineerd met werken: één dag per week naar de hogeschool en 4 dagen werken op de OK in VieCuri.
Verder bieden wij een uitdagende en boeiende werkplek, waarin je de mogelijkheid krijgt om in het derde en vierde jaar de theorie direct in de praktijk toe te passen. De laatste 2 jaar krijg je een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.

Voor de mbo-v kandidaat duurt de opleiding 3 jaar en voor de hbo-v kandidaat 2 jaar. 

Na het behalen van het diploma hebben wij de intentie om je een dienstverband als operatieassistent aan te bieden. Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn geregeld conform cao Ziekenhuizen. Daarnaast bieden wij onder de naam FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden, met onder meer sportarrangementen en verzekeringen.

Praktische informatie

Lokatie Venlo-Venray

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met praktijkcoördinator Ilona Schmetz, bereikbaar op telefoon- nummer 077-3206757. Of met de teamleiders Marcel Stappen of Ingrid van Abel via telefoonnummer 077-3205980.
Je kunt je vragen ook via de mail praktijkbegeleiding-ok@viecuri.nl stellen. 

Wij staan ook op de open dag van Zuyd Hogeschool in Heerlen op zaterdag 23 november 2019 of zaterdag 15 februari 2020 van 10.00 tot 15.00 uur. Kom je ook?

Wil jij je verder ontwikkelen als operatieassistent en ga je de uitdaging aan!
Stuur dan jouw gemotiveerde reactie vóór 23 februari 2020 via de button "Solliciteren".