Opleiding Anesthesiemedewerker hbo-vt

Iedere dag net weer dat tandje meer, dát is wat ons inspireert! Deel jij onze ambitie en heb je talent voor beter? Dan leidt VieCuri jouw talent graag in betere banen.


Voor nadere informatie kun je contact opnemen met praktijkcoördinator Bianca van der Looij, bereikbaar op telefoonnummer 077-3205975. Of met de teamleider Monique Fonteijn via telefoonnummer 077-3205977.

Je kunt je vragen ook via de mail praktijkbegeleiding-ok@viecuri.nl stellen. 

Wij staan ook de open dag van Zuyd Hogeschool in Heerlen op zaterdag 23 november 2019 of zaterdag 15 februari 2020 van 10.00 tot 15.00 uur. Kom je ook?

Dit wordt je nieuwe baan

Als anesthesiemedewerker assisteer je de anesthesioloog bij het toedienen van anesthesie en bewaak je de patiënt tijdens de operatie. Tijdens het gehele verblijf van de patiënt op het OK complex sta je aan zijn/haar zijde. Je bent mede betrokken bij de trauma opvang en pijnbestrijding. Dit betekent onder andere dat je voor de operatie de benodigde apparatuur controleert en alle benodigde medicamenten en materialen klaarzet. 

De taken van een anesthesiemedewerker kunnen verdeeld worden in drie onderdelen: Contact met de patiënt, bewaken "vitale functies" en registratie.

Contact met de patiënt
Je hebt contact met patiënten voor de ingreep, soms ook tijdens de ingreep als de patiënt niet “slaapt” maar wel pijnvrij gehouden wordt door een bepaalde techniek (loco- regionale techniek).

Bewaken “vitale functies”
Je bewaakt de “vitale functies“ van de patiënt zoals hartslag, ademhaling en bloeddruk en je zorgt voor voldoende medicatie toediening. Bij veranderingen reageer je snel en stel je de anesthesioloog op de hoogte.

Registratie
In het anesthesie verslagleggingssysteem registreer je alles wat je doet in samenwerking met de anesthesioloog vanaf het moment dat de patiënt op de OK is totdat deze de OK verlaat. 

Welkom in het team

VieCuri beschikt over een OK-centrum dat in Venlo bestaat uit 7 en in Venray uit 2 operatiekamers. Met uitzondering van cardio chirurgie en grote neuro-chirurgie zijn alle specialismen vertegenwoordigd. In totaal werken er circa 200 medewerkers binnen onze OK-organisatie. Als anesthesiemedewerker verricht je taken in de voorbereidende- uitvoerende- en afrondende fasen op het gebied van anesthesiologische zorg bij operatieve ingrepen. 

Samen met je collega's en andere operatieprofessionals werk je in een hecht team.  

Opleiden als speerpunt
VieCuri is een van de grootste werkgevers van de regio en heeft een belangrijke taak als opleidingsziekenhuis. Wij willen een goed opleidingsklimaat en opleidingsfaciliteiten realiseren als bijdrage aan een kwalitatief goede regionale opleiding én medische zorg. Wij zien het dan ook als een belangrijke taak om onderwijs, scholing, medisch wetenschappelijk onderzoek en opleidingsbevoegdheden te stimuleren en uit te breiden.

Wat breng je mee?

Om optimaal te kunnen samenwerken in een multi disciplinair team ben je flexibel en stressbestendig. Je hebt een rustige uitstraling en beschikt over goede contactuele eigenschappen. Collegialiteit en in teamverband kunnen werken is absoluut een vereiste.

Jouw kernkwaliteiten zijn:

  • Samenwerken
  • Grote mate van verantwoordelijkheidsgevoel
  • Nauwkeurig
  • Leergierig
  • Technisch
  • Zelfstandig

Instroomeisen van de opleiding:

Je bent in het bezit van een havo of vwo diploma, waarbij de voorkeur uitgaat naar het profiel ‘natuur en gezondheid’ of ‘natuur en techniek’. 
Óf  je beschikt over het mbo-v of hbo-v diploma. Dan duurt de opleiding respectievelijk 3 en 2 jaar. 

Je wordt toegelaten na het positief afronden van onze selectieprocedure en het assessment van Zuyd Hogeschool. 

We hebben je veel te bieden

Je gaat de opleiding tot anesthesiemedewerker volgen aan Zuyd Hogeschool. Deze opleiding is een erkende bachelor opleiding. Voor havo en vwo kandidaten geldt; de eerste 2 jaar ben je voltijd student; de laatste 2 jaar is gecombineerd met werken; één dag per week naar de hogeschool en 4 dagen werken op de OK in VieCuri.
Voor de mbo-v kandidaat duurt de opleiding 3 jaar en voor de hbo-v kandidaat 2 jaar. 

Verder bieden wij een uitdagende en boeiende werkplek, waarin je de mogelijkheid krijgt om in het derde en vierde jaar de theorie direct in de praktijk toe te passen. De laatste 2 jaar krijg je een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.

Na het behalen van het diploma hebben wij de intentie om je een dienstverband als anesthesiemedewerker aan te bieden. Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn geregeld conform cao Ziekenhuizen. Daarnaast bieden wij onder de naam FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden, met onder meer sportarrangementen en verzekeringen.

Praktische informatie

Lokatie Venlo-Venray

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met praktijkcoördinator Bianca van der Looij, bereikbaar op telefoonnummer 077-3205975. Of met de teamleider Monique Fonteijn via telefoonnummer 077-3205977. Je kunt je vragen ook via de mail praktijkbegeleiding-ok@viecuri.nl stellen. 

Wij staan ook de open dag van Zuyd Hogeschool in Heerlen op zaterdag 23 november 2019 of zaterdag 15 februari 2020 van 10.00 tot 15.00 uur. Kom je ook?

Wil jij je verder ontwikkelen als anesthesiemedewerker en ga je de uitdaging aan!
Stuur dan jouw gemotiveerde reactie vóór 23 februari 2020 via de button "Solliciteren".