Klinisch fysicus

Contact over vacature

Dit wordt je nieuwe baan

Als klinisch fysicus draag je de eindverantwoordelijkheid voor een adequate en veilige inzet van medische apparatuur evenals voor de stralingsdosimetrie. Daarnaast adviseer je over juiste en veilige toepassingen van fysische methoden bij onderzoek en behandeling van patiënten. Als klinisch fysicus neem je tevens zitting in diverse commissies en advies-, stuur- en projectgroepen. Er worden kernactiviteiten op 6 taakgebieden onderscheiden, te weten:

 • Patiëntenzorg;
 • Veiligheid van medische apparatuur;
 • Investeringsbeleid;
 • Kwaliteitstaken en beleidsontwikkeling; 
 • Wetenschap, innovatie en opleidingsactiviteiten; 
 • Managementtaken binnen het cluster Medische, Infrastructurele en Communicatie Technologie.

Op dit moment lopen er binnen VieCuri een aantal grote projecten waar de klinische fysica nauw bij betrokken is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verbouwing van de afdeling Medische Beeldvorming, inclusief een verplaatsing van het radionuclidenlab en een uitbreiding van het aantal grote beeldvormende modaliteiten. Ook zijn er ook concrete plannen voor het plaatsen van een cyclotron ten behoeve van o.a. cardiologische PET-CT onderzoeken. Tevens zal op korte termijn gestart worden met de ver-/nieuwbouw van het operatiekamercomplex.

Voor een overzicht van VieCuri en de huidige strategie, verwijzen we graag naar de website van VieCuri waar o.a. het Jaarverslag VieCuri in Beeld 2022-2023 je veel informatie kan geven.

Door de vernieuwing van de vakgroep is er veel vrijheid in de onderlinge verdeling van taken en rollen. Samen met de assistent klinische fysica verzorgen jullie de klinisch fysische ondersteuning en stralingsbescherming voor het volledige ziekenhuis. Daarnaast is de vakgroepvoorzitter een belangrijk onderdeel in het management van het cluster MICT en ben je lid van het collectief medische staf. 

De werkzaamheden binnen de Klinische Fysica worden in goed overleg verdeeld tussen de leden van de vakgroep.

De afdeling en je collega's

De Klinische Fysica is binnen VieCuri hét onafhankelijk vakspecialisme dat zich verantwoordelijk stelt voor veilige, effectieve en efficiënte toepassing van de medische apparatuur, door de medische en technologische werelden te verbinden. De medische vakgroep Klinische Fysica bestaat uit twee klinisch fysici die bijgestaan worden door een assistent en is een zelfstandige eenheid binnen het cluster Medische, Infrastructurele en Communicatie Technologie. Dit cluster is op 1 mei 2022 ontstaan uit een fusie van het cluster Informatie en Automatisering en de verantwoordelijke eenheid Klinische Fysica en Medische Instrumentatie.

Het cluster MICT omvat de verantwoordelijke eenheden Applicatiemanagement, Medische Techniek & Infrastructurele Diensten en Werkplekdiensten. Ook is er binnen het cluster een projectenbureau en zijn een CMIO, klinisch informaticus in opleiding en information security officer werkzaam. De vakgroepvoorzitter van de klinische fysica is lid van het managementteam van het cluster en is als medisch leider nauw gelieerd aan de Medische Techniek.

Verder onderhoudt de vakgroep nauwe banden met een qualified medical engineer die aangesteld is als Coördinator Medische Technologie binnen het cluster Kwaliteit, Innovatie en Wetenschap.

Dit ben jij

Wij zoeken twee klinisch fysici met een OKF-registratie met subspecialisatie Algemene Klinische Fysica (AKF) of Radiologie en Nucleaire Geneeskunde (RNG).

Verder:

 • Beschik je over uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden. Deze zijn nodig om in de organisatie professioneel samen te werken met artsen, verpleegkundigen, management, technici en andere medewerkers. Ook buiten de organisatie onderhoud je veel contacten met verschillende partijen;
 • Beschik je over tact, inlevingsvermogen, luister- en gespreksvaardigheden. Integriteit en overtuigingskracht zijn eveneens voor je functioneren van groot belang;
 • Kun je goed omgaan met verschillende en/of tegengestelde belangen en bent in staat verbindingen tot stand te brengen;
 • Beschik je over doorzettingsvermogen en een analytische geest;
 • Heb je affiniteit met wetenschap.

Dit bieden wij

VieCuri Medisch Centrum wil graag het beste uit medewerkers halen en dus ook het beste geven. Wij streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers. 

 • In eerste instantie ontvang je een tijdelijk dienstverband voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij wederzijds goedbevinden;
 • Het salaris wordt marktconform volgens de cao Ziekenhuizen ingeschaald;
 • Je ontvangt 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Je kunt gebruik maken van een groot aanbod van e-learnings die je helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Daarnaast biedt VieCuri onder de naam FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden aan, zoals een fietsplan en korting op sportarrangementen, OV-abonnementen en verzekeringen.

Dit zijn wij

VieCuri is een topklinisch ziekenhuis. Met verstand van zaken en gevoel voor mensen dragen wij zorg voor de gezondheid van alle inwoners in Noord-Limburg. Dát is onze missie. 

We leveren naast medisch specialistische zorg ook complexe zorg. Patiënten van (ver) buiten de regio komen hiervoor naar ons ziekenhuis. We zijn ambitieus op het gebied van onderzoek, opleiding en innovatie. Naast de behandeling van ziekte, richten wij ons op het gezond(er) worden en blijven van onze patiënten. Daarnaast zijn we een belangrijke opleidingsplek voor artsen, verpleegkundigen en andere behandelaars. Wij willen groeien. In alle opzichten. En dat doen we ook. Niet alleen met bijvoorbeeld de bouw van een nieuw OK-complex, maar ook als het gaat om jouw persoonlijke groei. Jouw welzijn en werkplezier vinden wij erg belangrijk. 

 

Vragen?
Stel ze aan Loes

 

 

 

Loes Thijssen-Houben
Adviseur Recruitment

E loeshouben@viecuri.nl
M 06 57411108
T 077 3205022