Kinderverpleegkundige

Wil jij je verder ontwikkelen in het vak Kinderverpleegkundige?


Inlichtingen over deze functie worden graag verstrekt door Annet Hendrix of Marie Coenders, teamleiders kinderafdeling, telefoon 077-320 5830. 

Dit wordt je nieuwe baan

Als kinderverpleegkundige heb je een belangrijke rol in de verzorging, bewaking en coördinatie van het zorgproces van het zieke kind. Het zijn kinderen van alle leeftijden: van pasgeboren baby’s tot peuters, kleuters, schoolkinderen en pubers. Je besteedt veel aandacht aan de sociaal-emotionele begeleiding van ouders en kind. Verder geef je voorlichting aan het kind en de ouders, bijvoorbeeld over nieuwe technologieën of patiëntenorganisaties.

Je werkt samen met artsen, fysiotherapeuten, laboranten, maatschappelijk werkers, psychologen, pedagogisch medewerkers en allerlei andere deskundigen. Je participeert in werkgroepen en je neemt actief deel aan de ontwikkeling van de specialisatie ‘Kinderverpleegkundige’.

Welkom in het team

De afdeling Kindergeneeskunde van VieCuri biedt zorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar die onder behandeling kunnen staan van alle voorkomende specialismen met de meest uiteenlopende ziektebeelden. Dat maakt het een dynamische afdeling waarin je veel afwisseling hebt binnen je werkzaamheden. De afdeling beschikt over 13 klinische bedden en wisselend tussen de 4 tot 10 dagbehandelingsbedden.

Op onze kinderafdeling is volop aandacht besteed aan mogelijkheden tot rooming in bij de kinderen en de kamers hebben een uitstraling die alle leeftijdscategorieën aanspreekt. De topklinische zorg die we hier verlenen zijn volgens de visies Family Centred Care en Developmental Care. Kindergeneeskunde in VieCuri werkt intensief samen met zowel het AZM in Maastricht als het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Daardoor ontstaat één doorlopend zorgtraject voor de kinderen, die eerst in Utrecht of Maastricht opgenomen zijn geweest, en daarna onder de zorg komen te vallen van de kinderartsen in het VieCuri.

De afdeling kindergeneeskunde streeft ernaar haar patiënten een maximale kwaliteit van medische zorg te bieden in combinatie met een hoog niveau van service. Hiertoe wordt een hoog niveau van kwaliteitsbeleid gevoerd waarin o.a. protocollering, scholing en intercollegiale toetsing een plaats hebben. 

De teamcultuur kenmerkt zich door onderlinge verbinding en betrokkenheid maar tegelijkertijd ontwikkelt cultuur zich meer naar een aanspreekcultuur waarbij via onderlinge feedback wordt gewerkt aan verdere professionalisering en kwaliteit. Jaarlijks worden er ook leuke teamactiviteiten georganiseerd zoals SkiCuri: een dagje skiën, wandelen en après skiën en vindt er 1 keer per 2 jaar een groot feest samen met Gynaecologie plaats. 

Wat breng je mee?

Ter versterking van ons team zoeken wij een enthousiaste en deskundige collega, met passie voor het vak. Je bent innovatief en gericht op verdere ontwikkeling van jezelf en het team. Je werkt aantoonbaar klantgericht en beschikt over goede contactuele vaardigheden. Daarnaast ben je een actieve en gedreven teamplayer die optimaal functioneert in een dynamische omgeving. 

Werken op de kinderafdeling vraagt verpleegkundige kennis, medisch-technische kennis en vaardigheid op topniveau. Het is van belang dat je adequaat reageert en dat je, behalve een analytisch en probleemoplossend denkvermogen, ook beschikt over een sturend vermogen. Het toedienen van medicatie, het bedienen van apparatuur en het snel handelen in acute situaties, zijn vaak afhankelijk van allerlei individuele variabelen, zoals aandoening en leeftijd van het zieke kind. 

Naast het HBO-diploma Verpleegkunde en de kinderaantekening heb je relevante werkervaring opgedaan.

We hebben je veel te bieden

VieCuri Medisch Centrum wil graag het beste uit medewerkers halen en dus ook het beste geven. Wij streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers. Je ontvangt binnen VieCuri: 

  • Je ontvangt een dienstverband voor onbepaalde tijd, arbeidsuren in overleg; 
  • Salariëring geschiedt volgens cao Ziekenhuizen, conform FWG 50 (max. € 3.664,- bij een 36-urige werkweek);
  • Je ontvangt 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering; 
  • Je kunt gebruik maken van een groot aanbod van e-learnings die je helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling;

En daarnaast biedt VieCuri onder de naam FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden aan, zoals korting op sportarrangementen en/of verzekeringen. 

Praktische informatie

Locatie Venlo

Inlichtingen over deze functie worden graag verstrekt door Annet Hendrix of Marie Coenders, teamleiders kinderafdeling, telefoon 077-320 5830. 

Is dit jouw functie? Reageer dan uiterlijk voor 20 februari 2020 via onderstaande button!

Reserveer alvast de middagen op 27 februari en 3 maart 2020 in jouw agenda voor de gesprekken.