Junior onderzoeker afdeling Orthopedie

Contact over vacature

Dit wordt je nieuwe baan
Ben jij op zoek naar een uitdagende functie als junior onderzoeker binnen de orthopedie? Wil jij een bijdrage leveren aan onze missie om mensen met beweegklachten weer mee te laten doen in de regio? Dan zijn wij op zoek naar jou!Als junior onderzoeker binnen Viecuri medisch centrum, afdeling orthopedie, krijg je de kans om onderzoek te coördineren en om een promotie traject te doorlopen binnen ons team. Je werkt samen met orthopeden en ervaren professionals op het gebied van bewegen en draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor onze patiënten.Als junior onderzoeker werk je aan verschillende onderzoeksprojecten die lopen en heb je de vrijheid om zelfstandig te werken aan je eigen promotieonderzoek. Het onderzoek op onze afdeling richt zich met name op patiënten met schouder en rugklachten. Door het hele zorgpad te onderzoeken en te personaliseren van diagnose tot ontslag kun je een echte impact maken op de gezondheid van patiënten met beweegklachten.Jouw taken en verantwoordelijkheden zijn:
 • Samen met de projectleider ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van onderzoeksprojecten.
 • Voorbereiden en uitvoeren van studievisites van deelnemers;
 • Data invoer, data cleaning en analyse;
 • Wetenschappelijke artikelen schrijven over de studies;
 • Verbinding leggen met andere projecten, disciplines en onderzoekers in de regio.
In deze positie krijg je de unieke mogelijkheid om bij te dragen aan de orthopedische zorg in de regio Noord-Limburg. Daarnaast is het mogelijk om te promoveren op de onderzoeksprojecten die je coördineert. Dit promotietraject is in samenwerking met de afdeling orthopedie van het MUMC+.

De afdeling en je collega's
De vakgroep Orthopedie bestaat uit 7 orthopedisch chirurgen. Zij worden ondersteund door een epidemioloog. De vakgroep is voorloper op het gebied van wervelkolomchirurgie en schouderchirurgie door innovatie en het doen van wetenschappelijke onderzoek. Doordat je ingebed bent in het klinische team, levert jouw werk waardevolle input voor het verbeteren van de zorg op de afdeling orthopedie van VieCuri MC en daarbuiten!

Er wordt in dit onderzoekstraject nauw samengewerkt met de afdeling orthopedie van het MUMC+. Het MUMC+ is internationaal voorloper op het gebied van wervelkolomchirurgie.

VieCuri is onderdeel van de Samenwerking Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Dit betekent dat opleiden van zorgprofessionals en wetenschap centraal staan. Klinische afdelingen worden ondersteund in opleiding en wetenschap door de afdeling Leerhuis.Er wordt in dit promotietraject nauw samengewerkt met de Universiteit Maastricht afdeling orthopedie (prof. dr. P.C. Willems). De Universiteit Maastricht is toonaangevend kenniscentrum op het gebied van orthopedische zorg. Je zal als promovendus worden aangesteld binnen de research school CAPHRI van de Universiteit Maastricht. Hierdoor heb je toegang tot alle faciliteiten en cursussen van de Universiteit Maastricht.

Dit ben jij
Als toekomstig junior onderzoeker bij VieCuri beschik jij over de volgende eigenschappen:
 • Je bent een enthousiaste onderzoeker en beschikt over een afgeronde opleiding gezondheidswetenschappen, epidemiologie, bewegingswetenschappen, fysiotherapiewetenschappen of vergelijkbaar (minimaal MSc);
 • Je hebt doorzettingsvermogen en ambitie om te promoveren;
 • Je hebt affiniteit met de orthopedie en/of het bewegingsapparaat;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed;
 • Je hebt ervaring met klinisch (orthopedisch) onderzoek en statistische analyse.
 • In bezit zijn van een GCP of BROK certificaat is een pre (of kan behaald worden in het VieCuri).

Dit bieden wij
VieCuri Medisch Centrum wil graag het beste uit medewerkers halen en dus ook het beste geven. Wij streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers. Je ontvangt van ons:
 • Een dienstverband voor 12 maanden met, bij wederzijdse tevredenheid, mogelijkheid tot verlenging;
 • Salariëring volgens cao-ziekenhuizen conform FWG 50 (max. € 4.227,- per maand bij een 36-urige werkweek);
 • 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Je kunt gebruik maken van een groot aanbod van e-learnings die je helpen in je persoonlijke en/of professionele ontwikkeling.
Daarnaast biedt VieCuri onder de naam FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden, zoals korting op sportarrangementen en/of verzekeringen. De bedoeling is dat je in augustus 2023 bij ons aan de slag gaat. 

Dit zijn wij

VieCuri is een topklinisch ziekenhuis. Met verstand van zaken en gevoel voor mensen dragen wij zorg voor de gezondheid van alle inwoners in Noord-Limburg. Dát is onze missie. 

We leveren naast medisch specialistische zorg ook complexe zorg. Patiënten van (ver) buiten de regio komen hiervoor naar ons ziekenhuis. We zijn ambitieus op het gebied van onderzoek, opleiding en innovatie. Naast de behandeling van ziekte, richten wij ons op het gezond(er) worden en blijven van onze patiënten. Daarnaast zijn we een belangrijke opleidingsplek voor artsen, verpleegkundigen en andere behandelaars. Wij willen groeien. In alle opzichten. En dat doen we ook. Niet alleen met bijvoorbeeld de bouw van een nieuw OK-complex, maar ook als het gaat om jouw persoonlijke groei. Jouw welzijn en werkplezier vinden wij erg belangrijk. 

 

Vragen?
Stel ze aan Tessa

 

 

 

Tessa Koninkx
Adviseur Recruitment

E tkoninkx@viecuri.nl
M 06 57164442
T 077 3205022