IC-verpleegkundige in opleiding

Contact over vacature

Dit wordt je nieuwe baan
Als IC verpleegkundige ben je continu in ontwikkeling in een hectische en dynamische omgeving. Iedere dag leer je als persoon een pallet aan vaardigheden op zowel persoonlijk, verpleegkundig als medisch vlak. Naast kennis en kunde over de patiënt en de medische apparaten, zijn je sociale en communicatieve vaardigheden een enorm belangrijk aspect. Als IC verpleegkundige leer je kritisch te zijn op het handelen van jezelf en andere zorgverleners en breng je een balans aan tussen de zorgaspecten en de verpleegtechnische handelingen rondom de patiënt.   Je communiceert met patiënten, stelt ze gerust en probeert twijfels en angst weg te nemen. Daarnaast speel je een belangrijke rol rondom de beleving van de patiënt en zijn/haar familie, waarbij je ook te maken krijgt met ethische dilemma’s. Jij bent continu alert op veranderingen in alle situaties. De opleiding:
De duur van de Verpleegkundige Vervolgopleiding Intensive Care bedraagt 18 maanden. Het betreft een intensief opleidingstraject waarbij er veel van je wordt gevraagd en verwacht. Een te verwachte uitgangspunt is daardoor het creëren van een flexibele houding en het vermogen tot zelfsturing over je eigen leerproces. Na afronding van het traject word je beloond met een aanstelling tot volwaardig gespecialiseerd IC verpleegkundige binnen VieCuri MC!

De afdeling en je collega's
De verpleegafdeling Intensive Care is een ambitieuze Level II IC en bestaat uit drie units met een capaciteit van 16 tot 24 beademingsbedden.
De IC werkt nauw samen met de volgende afdelingen: Coronary Care Unit (CCU), Hartkatheterisatie (HCK) en Spoedeisende Hulp (SEH).
 
Binnen de IC vindt er een multidisciplinaire samenwerking plaats met een diversiteit aan verschillende disciplines: intensivisten, arts- assistenten, andere medici, paramedici en gespecialiseerd verpleegkundigen. Het is een hecht team, waarbij nauwe samenwerking en verbinding maken met elkaar essentieel is. De kenmerken van team IC: voor elkaar zijn en een half woord is genoeg, zorgzaam en behulpzaam voor de patiënt en diens omgeving, kritisch, assertief, regie en verantwoordelijkheid nemen, innovatief, rust bewaren en kunnen handelen in acute situaties.

Dit ben jij
Je bent in het bezit van een mbo-/hbo-diploma verpleegkunde, BIG geregistreerd en je beschikt over minimaal 1 jaar ziekenhuiservaring.Verder ben je:
  • Een topper in het verpleegkundig vakgebied;
  • Communicatief en sociaal vaardig;
  • Leergierig, kritisch en flexibel;
  • In staat om naar jezelf en je omgeving te kijken;
  • In staat om samen te werken in een multidisciplinair team;
  • Een rustige houding creëert bij het handelen in acute situaties.
Herken jij je in bovenstaand profiel? Dan zoeken we jou!

Dit bieden wij
Dankzij onze STZ status zijn wij een opleidingsziekenhuis wat veel voordelen oplevert voor jou als IC verpleegkundige. Een aantal voordelen zijn: aanbod in diverse trainingen en scholingen, ontwikkelingsmogelijkheden op zowel persoonlijk als professionele vlak en het is ook mogelijk om je ervaring te verbreden / delen door “een kijkje” te nemen in een ander ziekenhuis. 

Verder ontvang je:
  • Voor de duur van je opleiding een contract voor bepaalde tijd (32-36 uur). Na het behalen van je IC-diploma wordt je arbeidsovereenkomst omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd.
  • Gedurende je opleiding behoud je je huidige salaris en periodiekdatum. Na afronding van je opleiding stroom je door in FWG 55 met een max. van € 4.842,- per maand (bij een 36-urige werkweek). Per 1 juni 2024 komt daar 5% bovenop;
  • 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering.
  • De mogelijkheid om gebruik te maken van een groot aanbod van e-learnings die je helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Daarnaast biedt Viecuri MC, onder de naam FlexieCuri, nog een uitgebreid pakket flexibele arbeidsvoorwaarden en kortingen op sportarrangementen of verzekeringen.

Dit zijn wij

VieCuri is een topklinisch ziekenhuis. Met verstand van zaken en gevoel voor mensen dragen wij zorg voor de gezondheid van alle inwoners in Noord-Limburg. Dát is onze missie. 

We leveren naast medisch specialistische zorg ook complexe zorg. Patiënten van (ver) buiten de regio komen hiervoor naar ons ziekenhuis. We zijn ambitieus op het gebied van onderzoek, opleiding en innovatie. Naast de behandeling van ziekte, richten wij ons op het gezond(er) worden en blijven van onze patiënten. Daarnaast zijn we een belangrijke opleidingsplek voor artsen, verpleegkundigen en andere behandelaars. Wij willen groeien. In alle opzichten. En dat doen we ook. Niet alleen met bijvoorbeeld de bouw van een nieuw OK-complex, maar ook als het gaat om jouw persoonlijke groei. Jouw welzijn en werkplezier vinden wij erg belangrijk. 

 

Vragen?
Stel ze aan Tessa

 

 

 

Tessa Koninkx
Adviseur Recruitment

E tkoninkx@viecuri.nl
M 06 57164442
T 077 3205022