Fellow kinderallergologie

Enthousiaste algemeen kinderarts met ambitie om kinderallergoloog te worden  

Inlichtingen over deze functie worden graag verstrekt door Anneke van Boekholt en Marjoke Verweij, kinderartsen, (077 - 320 5730) of Nicole Daniels, clustermanager (077 - 320 5512). Voor vragen specifiek over het fellowship kan je terecht bij Dirk Verhoeven, kinderallergoloog in Reinier de Graaf ziekenhuis (015-260 3688)

Dit wordt je nieuwe baan

Je start met een fellowship kinderallergologie in samenwerking met het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft en het ErasmusMC in Rotterdam. Hierbij werk je 3 dagen per week in het opleidingsziekenhuis en 1 dag per week in het VieCuri voor de duur van 37 maanden. Hiervan zullen 14 maanden in het ErasmusMC zijn en 23 maanden in het Reinier de Graaf Ziekenhuis. Na het afronden van je fellowship wordt je een van de vaste kinderartsen in het VieCuri. Je wordt dan een van de drijvende krachten in ons kinderallergiecentrum, maar blijf je ook betrokken bij de algemene kindergeneeskunde. 

Het VieCuri is een Topklinisch ziekenhuis met locaties in Venlo en Venray en enkele buitenpoli’s in omliggende gemeenten. Werken bij VieCuri betekent werken in een STZ-ziekenhuis waar professionals de ruimte en verantwoordelijkheid krijgen om hun beroep uit te oefenen. Wij hechten veel waarde aan innovatie, kwaliteit en samenwerking binnen de regio.

Kindergeneeskundige poliklinische zorg verrichten wij op onze beide locaties in Venlo en Venray, de klinische zorg is geconcentreerd in Venlo. Onze kinderafdeling en polikliniek zijn enkele jaren geleden verbouwd waardoor wij nu in een mooi uitgeruste werkomgeving ons werk mogen doen volgens het Family Centered Care principe. Onze kinderafdeling bestaat uit 13 klinische bedden en 10 bedden voor dagbehandeling. In ons Geboortecentrum vinden jaarlijks 1450 bevallingen plaats in 16 kraamsuites; we hebben 9 couveusesuites waarvan 2 meerlingkamers en een acute opvangplek.

De afdeling en je collega's

Je komt te werken in een team van 10 enthousiaste en gedreven kinderartsen die samen een hecht en ambitieus team vormen. Wij dragen gezamenlijk zorg voor de opleiding van kinderartsen, SEH-artsen en coassistenten. De algemene kindergeneeskunde is bij ons van hoog niveau. Daarnaast zijn speerpunten: allergie, kinderoncologie (shared care centrum), kindernefrologie en neonatologie. 

Het Viecuri kinderallergiecentrum richt zich op de zorg van kinderen met complexe allergische ziekten Ons toegewijd en intensief samenwerkend allergieteam bestaat momenteel uit 3 kinderverpleegkundigen, 3 kinderdiëtisten (waarvan 1 projectleider) en 2 kinderartsen. Het provocatie-materiaal wordt op maat gemaakt in onze eigen provocatiekeuken. Momenteel zijn er meerdere dagen per week  voedselprovocatietesten; meermalen per maand een preventiepoli en zijn er verschillende spreekuren van onze kinderverpleegkundigen en kinderdiëtisten. Er wordt ook immunotherapie verzorgd voor kinderen met  allergische rhinitis. Ons onderzoek richt  zich op noten allergie bij jonge kinderen; de prevalentie van noten allergie en de noten consumptie bij jongen kinderen. Er is goede samenwerking met de aanpalende specialismen, te denken aan de vakgroepen KNO en dermatologie alsook met kinderartsen en kinderallergologen in de regio zuid-oost-Nederland. De ambitie is uit te groeien naar een STZ erkend expertise centrum. Hiervoor ligt al een stevig fundament en er is ruimte hier verder in uit te breiden. Jij zal als – toekomstig – kinderallergoloog een belangrijke bijdrage leveren aan de doorontwikkeling hiervan. Als team staan we er voor om topklinische kinderallergologische zorg te leveren. We kijken er naar uit jou aan ons team te kunnen toevoegen.

Dit ben jij

Wij zoeken een enthousiaste algemeen kinderarts met ambitie om kinderallergoloog te worden in de regio Venlo. Als persoon sta jij voor kwaliteit, collegialiteit en samenwerking. Je beheerst de algemene kindergeneeskunde op hoog niveau en je voelt je thuis in een opleidingsklimaat. Je hebt oog voor nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied en hebt affiniteit met wetenschap. Wanneer je in de afrondende fase van de opleiding zit en je herkent jezelf in dit profiel nodigen we je ook van harte uit om te solliciteren.

Dit bieden wij

Een vast dienstverband van 0,8FTE waarbij de eerste 3 jaar ingevuld zullen worden met een fellowship. De arbeidsvoorwaarden worden vastgesteld volgens de AMS, waarbij inschaling/salariëring plaatsvindt op basis van werkervaring.

Belangrijk om te weten

Inlichtingen over deze functie worden graag verstrekt door Anneke van Boekholt en Marjoke Verweij, kinderartsen, (077 - 320 5730) of Nicole Daniels, clustermanager (077 - 320 5512). Voor vragen specifiek over het fellowship kan je terecht bij Dirk Verhoeven, kinderallergoloog in Reinier de Graaf ziekenhuis (015-260 3688)

Lever jij graag een positieve bijdrage aan nieuwe ontwikkelingen, ontplooi je proactief nieuwe initiatieven en ben je geïnteresseerd in hoogwaardige specialistische patiëntenzorg in een mooie omgeving? Reageer dan voor 20 maart 2023 via onderstaande button ‘Solliciteren’.