Diabetesverpleegkundige (24 uur)

Kom jij ons team versterken!Inlichtingen over deze functie worden graag verstrekt door teamleider Wilma Hekking, zij is bereikbaar op telefoonnummer 077-3206508. 

Dit wordt je nieuwe baan

Als diabetesverpleegkundige neem je een belangrijke plaats in bij het begeleiden en instrueren van de volwassen diabetespatiënt. Je ondersteunt bij de acceptatie van deze ziekte, adviseert over de hulpmiddelen en begeleidt de patiënt bij het inpassen van de ziekte in het dagelijkse leven.

Daarnaast lever je een bijdrage aan zorginnovatie en beleidsontwikkeling. Ook werk je mee aan (wetenschappelijk) onderzoek.

Welkom in het team

De polikliniek Interne Geneeskunde bestaat uit drie dominanties, nefrologie, oncologie en endocrinologie. Binnen deze polikliniek werken we met diverse professionals, te weten internisten, gespecialiseerde verpleegkundigen, Physician Assistant, Verpleegkundig Specialist, spreekuur assistenten en doktersassistenten. 

Momenteel zijn er 11 diabetesverpleegkundigen werkzaam binnen de polikliniek Interne Geneeskunde. Zij werken op diverse locaties, maar voornamelijk in Venlo en Venray.

Wat breng je mee?

Jij bent een gediplomeerd hbo verpleegkundige (BIG-geregistreerd) die in het bezit is van het certificaat van de post-hbo opleiding tot diabetesverpleegkundige.

Om onze patiënten goed te kunnen begeleiden beschik je over goede sociale vaardigheden. Je hebt ervaring met het geven van voorlichting, informatie en adviezen over de behandelmogelijkheden, mogelijke complicaties en het voorkómen ervan aan patiënten, familie en andere zorgverleners. Je vindt het leuk om hen te instrueren hoe ze met de diverse hulpmiddelen om kunnen gaan of hoe ze zichzelf kunnen injecteren. 

Om je werk en voorlichtingstaken goed te kunnen plannen en organiseren, beschik je over coördinerende kwaliteiten en flexibiliteit. 

Onze voorkeur gaat uit naar een gediplomeerd diabetesverpleegkundige, maar we komen ook graag in contact met een hbo verpleegkundige die de opleiding tot diabetesverpleegkundige wil gaan volgen. Deze post-hbo opleiding wordt gevolgd aan de Hogeschool te Utrecht. De opleiding bestaat uit 33 contactdagen. Toelatingseisen worden gesteld conform voorwaarden binnen het opleidingsbeleid van de Hogeschool Utrecht.

We hebben je veel te bieden

VieCuri Medisch Centrum wil graag het beste uit medewerkers halen en dus ook het beste geven. Wij streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers. 

  • Je ontvangt een overeenkomst voor onbepaalde tijd, met inachtneming van de reguliere proeftijd.
  • Salariëring geschiedt afhankelijk van leeftijd en ervaring, volgens FWG 55 (max € 4.111,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek).
  • Je ontvangt 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering.
  • Je kunt gebruik maken van een groot aanbod van e-learnings die je helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

En daarnaast biedt VieCuri onder de naam FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden aan, zoals korting op sportarrangementen en/of verzekeringen. 

Indien je de opleiding nog moet volgen ontvang je voor de duur van de opleiding een leer-/arbeidsovereenkomst, waarbij het salaris is ingeschaald conform het opleidingsbeleid met maximale inschaling in FWG 50. Na diplomering vindt salariëring plaats op basis van FWG 55.

Praktische informatie

Locatie Venlo

Inlichtingen over deze functie worden graag verstrekt door teamleider Wilma Hekking, zij is bereikbaar op telefoonnummer 077-3206508. 

Ben jij die bevlogen diabetesverpleegkundige op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan willen wij graag met jou in gesprek! Reageer dan vóór 30 mei aanstaande via onderstaande button "Solliciteren".

Bij de selectie van hbo verpleegkundigen die de opleiding willen volgen, hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.