Chef de Clinique Oogheelkunde 

Contact over vacature

Dit wordt je nieuwe baan

VieCuri is een topklinisch ziekenhuis met locaties in Venlo en Venray en enkele regiopoli’s in omliggende gemeenten. Werken bij VieCuri betekent werken in een ziekenhuis met ruimte voor professionals en verantwoordelijkheid om je beroep uit te oefenen. VieCuri maakt deel uit van een samenwerkingsverband van zesentwintig vooraanstaande opleidingsziekenhuizen die topklinische en vaak hooggespecialiseerde medische zorg verlenen en een duidelijke focus hebben op wetenschap en innovatie: de vereniging van Samenwerkende Topklinische Opleidingsziekenhuizen (STZ). Als opleidingsziekenhuis investeren wij in onze mensen. Zodat we niet alleen de beste zorg kunnen bieden aan onze patiënten, maar ook de beste professionals in huis hebben die de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en hun professionele ambities waar te maken.

Binnen het Collectief Medische Staf (CMS) zijn ruim 170 medisch specialisten actief, waarvan ca. 120 medisch specialisten in vrije vestiging (stafmaatschap MSB VieCuri) en ca. 50 in dienstverband bij VieCuri. Het CMS hecht veel waarde aan het verlenen van hoogwaardige medisch specialistische patiëntenzorg, onderzoek & innovatie, kwaliteit en regionale samenwerking.

De afdeling en je collega's

De vakgroep Oogheelkunde van VieCuri Medisch Centrum voor Noord-Limburg bestaat uit een team van 7 toegewijde oogartsen die op de locaties in Venlo en Venray werkzaam zijn. Er is ruimte voor subspecialisatie. De oogartsen worden op de polikliniek ondersteund door 5 optometristen, 5 TOA’s en 5 orthoptisten en doktersassistenten.

Daarnaast hebben wij de opleidingsstage voor een arts-assistent in opleiding tot oogarts uit het MUMC+ en zijn er twee arts-assistenten niet in opleiding werkzaam.Wegens vertrek van een collega zijn we op zoek naar een nieuwe collega voor de functieBij geschiktheid bestaat na een jaar de mogelijkheid tot toetreding tot de maatschap conform reglement benoemingsprocedure MSB VieCuri.

Dit ben jij

Wij zoeken een collega die onze visie betreffende de ontwikkelingen van onze patiëntenzorg deelt. Van hem/haar wordt verwacht dat hij/zij samen met de reeds werkzame oogartsen een bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van ons vakgebied. Het werkterrein omvat alle facetten van de Oogheelkunde. Wij verwachten een actieve deelname aan het onderwijsprogramma van arts-assistenten, co-assistenten en organisatiezaken. Tenslotte beschikt u over goede contactuele eigenschappen.

Dit bieden wij

Wij bieden een plaats in een ambitieus en collegiaal team van oogartsen, met een duidelijke ambitie tot leveren van topklinische oogheelkundige zorg. We hebben een goed uitgeruste afdeling met Heidelberg OCT, Humphrey perimetrie en echografie op beide locaties en een Pentacam op locatie Venlo. Therapeutisch beschikken we over een dedicated operatiecomplex voor oogheelkunde met goed opgeleide operatieassistenten (VieCuri Oogheelkundig Centrum) in Venray, een zelfstandige behandelkamer in Venlo, een Pascal laser in Venlo en een Ellex laser (YAG/SLT) op beide locaties. De vakgroep Oogheelkunde heeft een permanente Opleidingsstage Oogheelkunde. Daarom vragen wij de intrinsieke motivatie om het opleidingsklimaat te versterken en tevens zowel AIOS, ANIOS als co-assistenten te begeleiden. Affiniteit met Wetenschap is een duidelijke pre.

Aanstelling gebeurt conform AMS richtlijnen.

Bij gebleken geschiktheid bent u van harte uitgenodigd om te solliciteren naar de positie van maat binnen de vakgroep Oogheelkunde. Deze procedure zal naar verwachting 3e kwartaal 2022 starten, conform reglement Benoemingsprocedure MSB VieCuri.

Dit zijn wij

VieCuri is een topklinisch ziekenhuis. Met verstand van zaken en gevoel voor mensen dragen wij zorg voor de gezondheid van alle inwoners in Noord-Limburg. Dát is onze missie.

We leveren naast medisch specialistische zorg ook complexe zorg. Patiënten van (ver) buiten de regio komen hiervoor naar ons ziekenhuis. We zijn ambitieus op het gebied van onderzoek, opleiding en innovatie. Naast de behandeling van ziekte, richten wij ons op het gezond(er) worden en blijven van onze patiënten. Daarnaast zijn we een belangrijke opleidingsplek voor artsen, verpleegkundigen en andere behandelaars. Wij willen groeien. In alle opzichten. En dat doen we ook. Niet alleen met bijvoorbeeld de bouw van een nieuw OK-complex, maar ook als het gaat om jouw persoonlijke groei. Jouw welzijn en werkplezier vinden wij erg belangrijk. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op: www.viecurisamenvoorgezondheid.nl en op www.viecuri.nl.

 

Vragen?
Stel ze aan Tessa

 

Tessa Koninkx
Adviseur Recruitment

E tkoninkx@viecuri.nl
M 06 5716444
T 077 3205022