Chef de Clinique Interne Geneeskunde-endocrinologie

 

Inlichtingen over deze functie worden u graag verstrekt door de voorzitter van de vakgroep, Drs. R.Y. van der Velde, Internist-endocrinoloog of door Prof. Dr. J.P.W. van den Bergh, 
Internist-endocrinoloog (077-3205555).

Dit wordt je nieuwe baan

VieCuri is een TopKlinisch ziekenhuis met locaties in Venlo en Venray en enkele buitenpoli’s in omliggende gemeenten. Werken bij VieCuri betekent werken in een ziekenhuis met ruimte voor professionals. Meer ruimte en verantwoordelijkheid om je beroep uit te oefenen. VieCuri maakt deel uit van een samenwerkingsverband van zesentwintig vooraanstaande opleidingsziekenhuizen die topklinische en vaak hooggespecialiseerde medische zorg verlenen en een duidelijke focus hebben op wetenschap en innovatie: de vereniging van Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen (STZ). Als opleidingsziekenhuis investeren wij in onze mensen. Zodat we niet alleen de beste zorg kunnen bieden aan onze patiënten, maar ook de beste professionals in huis hebben die de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en hun professionele ambities waar te maken. 

Binnen het Collectief Medische Staf (CMS) zijn ruim 170 medisch specialisten actief, waarvan ca. 120 medisch specialisten in vrije vestiging (stafmaatschap MSB VieCuri) en ca. 50 in dienstverband bij VieCuri. Het CMS hecht veel waarde aan het verlenen van hoogwaardige medisch specialistische patiëntenzorg, onderzoek & innovatie, kwaliteit en regionale samenwerking. 

Welkom in het team

In verband met het aanvaarden van een bestuursfunctie door één van de Internist-Endocrinologen is er per 1 april 2021 een vacature voor een: 

Chef de Clinique Interne Geneeskunde-endocrinologie

(0.8 FTE voor de duur van 1 jaar 
met mogelijkheid van verlenging met nog eens 2 jaar)

De vakgroep Internisten van VieCuri bestaat momenteel uit 12 internisten. Er zijn differentiaties in de oncologie/hematologie, nefrologie, spoedgeneeskunde/infectiologie, vasculaire geneeskunde en endocrinologie. De werkzaamheden van de vakgroep zijn verdeeld over de locaties Venlo en Venray, waarbij spoedzorg en hoog complexe zorg zijn geconcentreerd op de locatie Venlo.
Er is een opleidingserkenning Inwendige Geneeskunde voor de duur van 3,5 jaar.

Wat breng je mee?

Wij zoeken een enthousiaste Internist-endocrinoloog, die vier dagen per week werkzaam zal zijn op de polikliniek endocrinologie en op de klinische afdeling endocrinologie-vasculaire geneeskunde. U oefent de endocrinologie in volle breedte uit en u bent daarnaast inzetbaar voor de algemene interne geneeskunde, met name tijdens de diensten. U zult op beide locaties werkzaam zijn. U heeft aantoonbaar affiniteit met opleiden en uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden. Belangstelling voor het verrichten van wetenschappelijk onderzoek is een pré. 

We hebben je veel te bieden

Wij bieden een plaats in een ambitieus en collegiaal team van internisten met een duidelijke ambitie tot het leveren van topklinische zorg. Er is ruime ondersteuning door gespecialiseerd verpleegkundigen op het gebied van onder andere diabetes mellitus, osteoporose en antistolling. Er bestaat een bloeiende research afdeling (o.a. met promotie trajecten).

Praktische informatie

Inlichtingen over deze functie worden u graag verstrekt door de voorzitter van de vakgroep, Drs. R.Y. van der Velde, Internist-endocrinoloog of door Prof. Dr. J.P.W. van den Bergh, 
Internist-endocrinoloog (077-3205555).

Uw schriftelijke sollicitatie, vergezeld van uw CV en motivatie, kunt u vóór 1 februari a.s. richten aan mevrouw R.P.J. Verhofstad-Janssen, adviseur P&O Medisch Specialistisch Bedrijf VieCuri , 077-3205591 of per mail via rosaliejanssen@viecuri.nl.