Capaciteitsmanager Medische Beeldvorming

Wil jij werken in een dynamische omgeving en in een, voor de afdeling, nieuwe functie? Dan zoeken wij jou!

 

Inlichtingen over deze functie worden graag verstrekt door Haico Vlasblom, Manager Medische Beeldvorming. Hij is te bereiken op 06-83112121.

Dit wordt je nieuwe baan

Als capaciteitsmanager Medische Beeldvorming houd jij je samen met de planners bezig met interessante capaciteitsvraagstukken, denk hierbij aan vragen zoals:

 • Hoeveel extra echo programma’s moeten er worden geopend om de toegangstijd binnen de norm te houden?
 • Hoe ontwikkelt de wachtlijst zich als een apparaat enkele dagen of een aantal weken niet inzetbaar is?
 • Hoe kan de vakantieplanning van radiologen, nucleair geneeskundigen en laboranten het beste worden afgestemd om te allen tijde aan de inkomende aanvragen voor een onderzoek te voldoen?

Onze afdeling is volop in ontwikkeling en heeft recentelijk besloten om te starten met integraal capaciteitsmanagement (ICM). Dit betekent onder andere dat zowel op operationeel, tactisch als strategisch niveau het capaciteitsmanagement opnieuw wordt ingericht. Als capaciteitsmanager speel jij hierin een belangrijke rol. Jij krijgt komend jaar de belangrijke taak om ICM mede vorm te geven en wordt daarbij, waar nodig, ondersteund door inhoudsdeskundigen. Kortom, jij bent helemaal in je element als je samen met je afdeling een nieuwe werkwijze kunt opzetten. 

Je werkzaamheden in een notendop:

 • Je plant en organiseert overleggen op de drie verschillende niveaus waarin de capaciteitsplanning wordt besproken om de patiëntstromen te bedienen. 
 • Je adviseert, ondersteunt, coacht en instrueert het kaderteam MBV en andere medewerkers bij de implementatie van logistieke verbeteringen en veranderingen op strategisch en tactisch niveau.
 • Je ontwikkelt de nodige dashboards in Excel en BI tooling op basis van gegevens omtrent de planning en de feitelijke realisatie van de inzet van capaciteiten in de primaire patiëntprocessen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke en functionele aansturing van de afdeling.
 • Je ontwikkelt beleid en regelgeving op het gebied van capaciteitsmanagement.
 • Je maakt strategische en tactische beleidsvoorstellen over te leveren patiëntonderzoeken en bijbehorende inzet van capaciteiten.

Welkom in het team

Je maakt onderdeel uit van de afdeling Medische Beeldvorming (MBV). De term medische beeldvorming is relatief nieuw en is een verzamelnaam voor de combinatie van de afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde. Binnen de Medische Beeldvorming werken specialisten samen om diagnoses te stellen, ziekten vroegtijdig op te sporen, medische ingrepen te ondersteunen en behandelingen te evalueren. 
De meeste onderzoeken maken gebruik van röntgenstraling. Daarnaast gebruiken we voor de onderzoeken ook geluidsgolven (echografie) en magneetvelden (MRI), al dan niet ondersteunt met (nucleaire) hulpstoffen.

De afdeling beschikt over nagenoeg alle moderne modaliteiten en heeft vestigingen in Venlo, Venray en Panningen. In de nabije toekomst werk je in een hypermoderne omgeving want met onze nieuwbouwplannen is al een start gemaakt. Op onze afdeling werken ca. 120 medewerkers, waaronder laboranten, radiologen, nucleair geneeskundigen, administratief medewerkers, planners en doktersassistenten.

Als capaciteitsmanager maak je onderdeel uit van het kaderteam MBV. Naast de afdelingsmanager van de afdeling bestaat het kaderteam MBV uit twee teamleiders, een kwaliteitscoördinator, de capaciteitsmanager en de medisch leider van de vakgroep. In deze functie stuur je functioneel 5 planners aan en je bent het eerste aanspreekpunt voor de administratie.

De functie capaciteitsmanager is nieuw voor de afdeling en is een eerste grote stap voor de afdeling Medische Beeldvorming op het gebied van ICM.. 

Wat breng je mee?

Je bent gedreven, je gaat voor kwaliteit en je bent communicatief en analytisch sterk. Conceptueel denken is voor jou vanzelfsprekend. Je weet verbanden te leggen, denkt oplossingsgericht en weet snel te schakelen in een complexe en soms hectische omgeving.
Aangezien het een nieuwe functie betreft en er nog vorm moet worden gegeven aan een verbeterde werkwijze is ervaring op het gebied van capaciteitsmanagement een vereiste.  

Daarnaast breng je mee:

 • Aantoonbaar hbo werk- en denkniveau met aanvullende hbo- of universitaire deelopleiding(en) op het gebied van capaciteitsmanagement en (zorg)logistiek;
 • Relevante werkervaring op het gebied van logistiek, bij voorkeur in de zorg; 
 • Inzicht in organisatorische processen en structuren;
 • Kennis van applicaties ten behoeve van capaciteitsmanagement (bijvoorbeeld Ortec OWS/MRP, Performation Hotflo);
 • Ervaring met data-analyses en inrichting van dashboards (bijvoorbeeld SAS, PowerBI, Qlikview);
 • Analytisch en conceptueel denkvermogen;
 • Zelfstandigheid en initiatiefrijk;
 • Vaardigheid in het leiden van projecten;
 • Teamspelers mentaliteit.

We hebben je veel te bieden

VieCuri Medisch Centrum wil graag het beste uit medewerkers halen en dus ook het beste geven. Wij streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers. 

 • In eerste instantie ontvang je een tijdelijk dienstverband voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij wederzijds goedbevinden.
 • Salariëring geschiedt volgens cao Ziekenhuizen, conform FWG 55 (max. € 4.227,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek).
 • Je ontvangt 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering. Je kunt gebruik maken van een groot aanbod van e-learnings die je helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Daarnaast biedt VieCuri met FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden, zoals korting op sportarrangementen en/of verzekeringen.

Praktische informatie

Locatie: Venlo. De afdeling heeft ook in Panningen en Venray een locatie.

Inlichtingen over deze functie worden graag verstrekt door Haico Vlasblom, Manager Medische Beeldvorming. Hij is te bereiken op 06-83112121.

Is dit echt een functie voor jou? Solliciteer dan vóór 22 januari 2021 via onderstaande button 'solliciteren'.