Applicatiecoördinator ERP (28 - 36 uur)

Applicatiecoördinator met een talent voor multitasking gezocht!


Ellen Verstraelen, VE manager Informatiemanagement vertelt je graag meer over deze vacature. Zij is per mail bereikbaar op mailadres: ellenhendriks@viecuri.nl. Als je haar wilt spreken mail dan je telefoonnummer dan belt ze je terug.

Dit wordt je nieuwe baan

VieCuri is op weg naar de selectie en implementatie van een nieuw ERP systeem. In de functie van Applicatiecoördinator beheer en coördineer je de functionaliteiten van diverse applicaties binnen ons ziekenhuis, met de nadruk op bedrijfsondersteunende applicaties waaronder het nieuwe ERP systeem. Je focus ligt zowel op het beheren alsook het optimaliseren en inrichten van deze applicaties. Je speelt een belangrijke rol in troubleshooting en het verhelpen van eventuele bugs die ontstaan in applicaties. Daarnaast analyseer je eventuele structurele en/of complexe storingen en doe je ook verbetervoorstellen indien nodig.

Je bent het aanspreekpunt voor de gebruikersorganisatie op operationeel niveau. Dit contact verloopt via sleutelgebruikers. (key users) en proceseigenaren. Daarmee lever je een bijdrage vanuit het werkgebied aan het optimaliseren van de producten, diensten en dienstverlening.

Als Applicatiecoördinator zorg je voor functionele en integratietesten bij oplevering van nieuwe releases of tussentijdse patches/oplossingen voor urgente issues. Je ondersteunt de sleutelgebruikers bij het formuleren van de acceptatiecriteria naar aanleiding van het uitvoeren van testen. Ook zorg je ervoor dat eventuele wijzigingen op landelijk niveau (n.a.v. nieuwe wet- en regelgeving), die voor onze applicaties van toepassing en relevant zijn, worden doorgevoerd.

Welkom in het team

Het leveren en beheren van een nieuwe elektronische werkplek, het beheren van ons elektronisch patiëntendossier, het bewaken, beheren en vernieuwen van de digitale systemen binnen het ziekenhuis: dat zijn o.a. de verantwoordelijkheden van ons cluster informatisering en automatisering. Dit wordt gedaan vanuit het proactief meedenken met de digitale behoefte van de zorg. Afstemming met interne maar vooral ook externe partijen, leveranciers, ketenpartners of anderen is hierin essentieel.

Cluster Informatisering en Automatisering heeft de regie en zorgt dat de keten van zorgleverancier tot en met ICT leverancier functioneert en dat het ziekenhuis letterlijk en figuurlijk “draaiende” blijft. Digitale technologie is immers niet meer weg te denken: ook niet uit de zorg. Het gehele cluster I&A bestaat uit 52 FTE waarvan technologie management, informatiemanagement en het stafbureau I&A onderdeel uitmaken. Binnen ons cluster is er veel ruimte voor initiatieven, ambitie, humor en er heerst een informele sfeer.

Wat breng je mee?

 • Werk- en denkniveau op HBO niveau, aangevuld met vakgerichte vervolgopleidingen. Daaraan gekoppeld heb je kennis en ervaring op het gebied van analyseren en oplossen van verstoringen in de informatievoorziening.
 • Kennis en ervaring met ziekenhuis applicaties en de zorgprocessen binnen een ziekenhuis zijn in je voordeel.
 • Kennis en ervaring met ERP systemen in de zorg zijn in je voordeel.
 • Goede analysevaardigheden en een hoog abstractieniveau om het totaalproces te kunnen overzien.
 • Je kunt werkzaamheden naar eigen inzicht en aan de hand van hoofdlijnen uitvoeren.
 • Je bent initiatiefrijk en doet voorstellen en aanbevelingen ten aanzien van het gebruik en optimalisatie van applicaties ten behoeve van managementinformatie.
 • Je hebt inzicht om gegevens en afwijkingen te verzamelen, te analyseren, te interpreteren en te verwerken en kunt zo een bijdrage leveren aan het verstrekken van informatie en rapportages.
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid, kunt goed luisteren, bent hulpvaardig en je bezit tact en geduld. Deze eigenschappen zet je in voor het onderhouden van contacten op diverse niveaus en bij het vertalen van de informatiebehoefte naar (digitale) informatiesystemen.
 • Verder heb je een klantgerichte en dienstverlenende instelling gericht op samenwerken binnen en buiten de afdeling en kun je goed met tegengestelde en uiteenlopende belangen omgaan.

Tot slot is je schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid uitstekend. Je hebt geen moeite met het opstellen van wijzigingsvoorstellen, rapportages, planningen en instructiemateriaal en je brengt met overtuiging kennis en informatie van systemen en toepassingen over op collega's.

We hebben je veel te bieden

VieCuri Medisch Centrum wil graag het beste uit medewerkers halen en dus ook het beste geven. Wij streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers. Je ontvangt binnen VieCuri: 

 • In eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij wederzijds goedbevinden;
 • Salariëring geschiedt volgens cao Ziekenhuizen FWG 50 (maximaal € 3.664,- bruto per maand bij 36 uur per week) en wordt o.b.v. werkervaring en opleiding ingeschaald; 
 • Je ontvangt 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering; 
 • Je kunt gebruik maken van een groot aanbod van e-learnings die je helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling;

En daarnaast biedt VieCuri onder de naam FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden aan, zoals korting op sportarrangementen en/of verzekeringen. 

Praktische informatie

Locatie Venlo-Venray

Wil je graag meer informatie over deze functie?
Ellen Verstraelen, VE manager Informatiemanagement vertelt je graag meer over deze vacature. Zij is per mail bereikbaar op mailadres: ellenhendriks@viecuri.nl. Als je haar wilt spreken mail dan je telefoonnummer dan belt ze je terug.

Ben jij de kandidaat die wij zoeken? Reageer dan vóór 1 mei 2020 via onderstaande button 'solliciteren'.
Briefselectie maakt onderdeel uit van de procedure.
Tevens kan een assessment onderdeel uitmaken van de procedure.