ANIOS/onderzoeker Kinderallergiecentrum

Vanaf 1 maart 2023 bieden wij een plek!

Inlichtingen over deze functie worden graag verstrekt door kinderarts Marjoke Verweij of projectleider kinderallergiecentrum Irene Herpertz. Zij zijn telefonisch bereikbaar via de polikliniek Kindergeneeskunde  077 – 320 5730.

Dit wordt je nieuwe baan

Als ANIOS Kindergeneeskunde ben je werkzaam binnen het kinderallergiecentrum. Je hebt taken enerzijds in de patiëntenzorg  en anderzijds doe je wetenschappelijk onderzoek. In de patiëntenzorg  bestaan de werkzaamheden bij de begeleiding van de voedselprovocatietesten, immunotherapie en de allergiespreekuren. Voor het wetenschappelijk onderzoek betreft het participatie en een kartrekkersrol in het onderzoek naar noten allergie bij jonge kinderen,

Onderwijs en onderzoek vormt een belangrijk onderdeel van het kinderallergiecentrum van de afdeling kindergeneeskunde en er heerst een uitstekend opleidingsklimaat. Wij stimuleren het maken van een individueel opleidingsplan en zullen met jou nadenken over de invulling hiervan.

De afdeling en je collega's

Het VieCuri kinderallergiecentrum richt zich op de zorg van kinderen met complexe allergische ziekten. Ons toegewijd en intensief samenwerkend allergieteam bestaat momenteel uit 3 kinderverpleegkundigen, 3 kinderdiëtisten (waarvan 1 projectleider) en 2 kinderartsen. Daarnaast start binnenkort 1 kinderarts met een fellowship tot kinderallergoloog. Het provocatie-materiaal wordt op maat gemaakt in onze eigen provocatiekeuken. Momenteel zijn er meerdere dagen per week  voedselprovocatietesten; meermalen per maand een preventiepoli en zijn er verschillende spreekuren van onze kinderverpleegkundigen en kinderdiëtisten. Er wordt ook immunotherapie verzorgd voor kinderen met  allergische rhinitis.

Ons onderzoek richt  zich op noten allergie bij jonge kinderen; de prevalentie van noten allergie en de noten consumptie bij jongen kinderen. De ambitie is uit te groeien naar een STZ erkend expertise centrum. Als team staan we er voor om topklinische kinderallergologische zorg te leveren. We kijken er naar uit jou aan ons team te kunnen toevoegen.

De  vakgroep kindergeneeskunde bestaat uit 10 enthousiaste en gedreven kinderartsen die samen een hecht en ambitieus team vormen. De vakgroep draagt gezamenlijk zorg voor de opleiding van kinderartsen in opleiding, SEH-artsen in opleiding en coassistenten. Er zijn  3 AIOS en 5 ANIOS werkzaam binnen ons team. De  speerpunten van de kindergeneeskunde  zijn oncologie (shared care centrum), neonatologie, nefrologie en kinderallergologie.

Het kinderallergiecentrum is gevestigd op de afdeling –en polikliniek kindergeneeskunde. Ons werk wordt uitgevoerd  volgens het Family Centered Care principe. Onze kinderafdeling bestaat uit 14 klinische bedden en 10 bedden voor dagbehandeling.

Dit ben jij

Jij bent een gemotiveerde arts-assistent die, onder supervisie, zelfstandig kan werken en wetenschappelijke ambities heeft. Naast het goed kunnen functioneren in een team is het essentieel dat je over goede communicatieve en analytische vaardigheden beschikt. Je hebt de opleiding geneeskunde afgerond, bent per direct beschikbaar én hebt wetenschappelijke ambities. 

Dit bieden wij

Jij ontvangt in eerste instantie een overeenkomst voor de duur van 12 maanden, die verlengd kan worden. De ambitie is namelijk dat het onderzoek naar noten-allergie bij jonge kinderen verder uit te breiden. De arbeidsvoorwaarden voor deze functies zijn conform de cao-Ziekenhuizen. Salariëring geschiedt, afhankelijk van ervaring, volgens FWG 65 (maximaal € 5.620,- bruto per maand). Ook bieden wij een opleidingsbudget bij een dienstverband van tenminste 1 jaar.

Onder de naam FlexieCuri bieden wij een uitgebreid pakket flexibele arbeidsvoorwaarden en kun je sportarrangementen en verzekeringen afsluiten.

Belangrijk om te weten

Locatie: Venlo

Inlichtingen over deze functie worden graag verstrekt door kinderarts Marjoke Verweij of projectleider kinderallergiecentrum Irene Herpertz. Zij zijn telefonisch bereikbaar via de polikliniek Kindergeneeskunde  077 – 320 5730.

Heb je interesse in deze functie? Reageer dan vóór 20 februari 2023 via de onderstaande button 'solliciteren'. Wij kijken uit naar jouw motivatie en cv!