ANIOS Longgeneeskunde 

Contact over vacature

Dit wordt je nieuwe baan

Wil jij weten hoe jouw carrière zich kan ontwikkelen als opstap naar een opleiding tot longarts of diverse andere beschouwende specialismen? Of wil je een goede basis leggen voor een specialisatie tot huisarts of specialist ouderengeneeskunde? Topklinisch ziekenhuis VieCuri biedt jou de kans om als ANIOS aan de slag te gaan om zo de benodigde (praktijk)ervaring op te doen.

Als ANIOS Longgeneeskunde heb je een afwisselende baan. Overdag verricht je voornamelijk klinische werkzaamheden, die worden afgewisseld met de acute opvang op de SEH en consulten binnenshuis. Daarnaast is er een mogelijkheid om mee te kijken op de longfunctie- en scopie-afdeling, en kun je leren om zelf pleurapuncties en –drainages te verrichten. Verder leer je niet alleen veel over de longgeneeskunde, maar ook op bijvoorbeeld cardiologische en internistisch gebied, vanwege het feit dat bij veel patiënten sprake is van comorbiditeiten. In principe werk je veel samen met en onder supervisie van de longartsen. Voordeel van deze functie: je werkt geen avond-/nacht- en weekenddiensten! 

De functie is een goede opstap voor degenen die graag in opleiding tot longarts willen treden of hun algemene kennis van longgeneeskunde en cardiologie willen vergroten alvorens zij starten met de huisartsenopleiding.

Kortom een fijne plek in ons enthousiaste team, waarbij er een prettige omgang is tussen assistenten, physician assistants, longartsen en verpleging.

De afdeling en je collega's

De afdeling Longgeneeskunde is een afdeling met een variabele beddencapaciteit die seizoen afhankelijk is. De afdeling biedt een breed en gevarieerd pakket aan o.a. chronische en oncologische zorg. 

Binnen onze vakgroep werken 7 longartsen, een ANIOS, een co-assistent en 4 Physician assistents werkzaam waarmee jij nauw samenwerkt. Er worden wekelijks besprekingen gehouden en de afdeling participeert ook in de opleiding interne geneeskunde.

 

Wij bieden je: een prettige samenwerking, collegialiteit en een gunstig leerklimaat met supervisie op korte afstand in een enthousiaste afdeling.

Dit ben jij

 • Jij bent een gemotiveerde arts-assistent die, onder supervisie, zelfstandig kan werken. Naast het goed kunnen functioneren in een team is het essentieel dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt.
 • Je hebt de opleiding geneeskunde afgerond.
 • Je bent per direct beschikbaar.

Dit bieden wij

VieCuri Medisch Centrum wil graag het beste uit medewerkers halen en dus ook het beste geven. Wij streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers. 

 • De contractduur wordt in overleg vastgesteld met een maximum van (in eerste instantie) 1 jaar.
 • Jouw salaris wordt ingeschaald conform cao Ziekenhuizen in FWG 65 max. € 6.716 per maand (bij een 36-urige werkweek).
 • Je ontvangt 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Een aantrekkelijke regeling voor het reizen met openbaar vervoer met korting tussen 30% en 60%.
 • Wij bieden een opleidingsgerichte werkplek in een topklinisch STZ ziekenhuis.
 • En een opleidingsbudget van € 1.000,= bij een dienstverband van tenminste één jaar.
 • Je kunt gebruik maken van een groot aanbod van e-learnings die je helpen in je persoonlijke en/of professionele ontwikkeling.
 • Jonge professionals kunnen zich aansluiten bij Jong VieCuri, een netwerk gericht op de ontwikkeling en verbinding van ambitieuze professionals. Jong VieCuri is actief betrokken bij organisatorische uitdagingen en organiseert regelmatig interactieve workshops en evenementen om persoonlijke groei, kennisdeling en netwerken te bevorderen.

Daarnaast biedt VieCuri onder de naam FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden, zoals korting op sportarrangementen en/of verzekeringen. Bij gebleken geschiktheid (indien de ambitie bestaat om longarts te worden) zal de vakgroep zich inzetten om een opleidingsplaats voor je te vinden.

Dit zijn wij

VieCuri is een topklinisch ziekenhuis. Met verstand van zaken en gevoel voor mensen dragen wij zorg voor de gezondheid van alle inwoners in Noord-Limburg. Dát is onze missie.
 

We leveren naast medisch specialistische zorg ook complexe zorg. Patiënten van (ver) buiten de regio komen hiervoor naar ons ziekenhuis. We zijn ambitieus op het gebied van onderzoek, opleiding en innovatie. Naast de behandeling van ziekte, richten wij ons op het gezond(er) worden en blijven van onze patiënten. Daarnaast zijn we een belangrijke opleidingsplek voor artsen, verpleegkundigen en andere behandelaars. Wij willen groeien. In alle opzichten. En dat doen we ook. Niet alleen met bijvoorbeeld de bouw van een nieuw OK-complex, maar ook als het gaat om jouw persoonlijke groei. Jouw welzijn en werkplezier vinden wij erg belangrijk.

 

 

Vragen? 
Stel ze aan Suzanne

 

 

Suzanne Quaring
Adviseur Recruitment en Mobiliteit 

squaring@viecuri.nl
M 06 22807870
T 077 320 5022