ANIOS beschouwend met IC/SEH

Contact over vacature

Dit wordt je nieuwe baan
Ontdekken en ontwikkelen!Binnen ons topklinisch ziekenhuis ga jij vooral ontdekken waar jouw interesses liggen, welk specialisme spreekt jou aan of verrast jou juist! Tijdens deze 1,5-2 jaar durende reis ga je binnen een aantal vakgroepen klinische ervaring in de directe patiëntenzorg opdoen.Stel je reis samen met je begeleiders door onderstaande bouwstenen te combineren en kies de bestemming die je als eerst wilt bezoeken. Op Interne Geneeskunde ontdek je pathofysiologische verbanden tussen klachten en orgaan- of systeemfunctioneren en  leer je, als een puzzelaar, de klachten van de patiënt te verklaren en op te lossen. Het is een zeer breed specialisme dat door elk ander specialisme heenloopt.  Je komt op  verschillende verpleegafdelingen met alle facetten van de interne geneeskunde in aanraking. Daarnaast ben je werkzaam op de afdeling ouderengeneeskunde, MDL en lever je acute intern geneeskundige zorg op de SEH. Je leert veel  over medicatie,  want het  mes van de chirurg is de pil van de internist. Bij de vakgroep Cardiologie zijn preventie, diagnostiek en behandeling van hart- en vaatziekten jouw aandachtsgebieden. Het werk is divers:  binnen de cardiologie is men onderzoekend, therapeutisch, medicamenteus en uitvoerend (invasief) bezig. Als ANIOS werk je o.a. op de verpleegafdeling en Eerste Harthulp/hartbewaking. Ook kun je meekijken met procedures zoals hartcatheterisaties, dotterbehandelingen en pacemakerimplantaties. Ook als je geen cardioloog wilt worden, kun je de opgedane kennis later breed inzetten. De longartsen leren je de acuut respiratoire insufficiënte patiënt op te vangen en zorg te dragen voor zowel acute patiënten, als langdurige/chronische en palliatieve zorg. Daarnaast krijg je inzicht in invasieve en niet-invasieve technieken, zoals bronchoscopie, EBUS/EUS, echografie van de thorax, drainplaatsingen en thoracoscopie, met de mogelijkheid om je de echografie en drainplaatsingen eigen te maken. Op de SEH werk je onder laagdrempelige supervisie van een grote vakgroep SEH artsen die 24/7 aanwezig zijn. De vakgroep spoedeisende geneeskunde oefent het vak in de volle breedte uit. Denk bijvoorbeeld aan het leiden van reanimaties, de opvang van multitraumapatiënten, spoedechografie, procedurele sedatie en locoregionale pijnstilling. Onder zorgvuldige supervisie van de intensivisten maak je deel uit van het spoed interventieteam en het reanimatieteam. Op onze 16 beds-level 2 IC leer je de Intensive care Geneeskunde in de volle breedte. Tijdens jouw aanstelling volg je een ALS-cursus, alsmede de FCCS-cursus.  Aan het eind van deze reis bezit je een brede basis van de beschouwende geneeskunde en kun je een gefundeerde keuze maken voor je verdere carrière.

De afdeling en je collega's
Er heerst een uitstekend leerklimaat. Binnen alle vakgroepen leer je van de uiteenlopende kennis en expertise van jouw reisbegeleiders. Zij bieden een gerichte ontwikkeling/coaching met specifieke aandacht voor jouw talenten en individuele ambities om je te ondersteunen bij jouw carrièrekeuze.VieCuri biedt een goed onderwijsprogramma en de mogelijkheid om in wetenschappelijk onderzoek te participeren.

 

Je participeert in het dienstenrooster conform de andere arts-assistenten van de betreffende vakgroep.

Dit ben jij
Nu je de opleiding geneeskunde succesvol hebt afgerond, ben je nieuwsgierig naar de diverse doorstroom mogelijkheden in het ziekenhuis of daarbuiten. Jij bent enthousiast, leergierig en op zoek naar uitdagingen waarbij je de handen uit je mouwen wilt steken en in een veilige omgeving wilt leren ook  in acute stressvole situaties het hoofd koel te houden.Naast het opdoen van klinische ervaring kijk je er ook naar uit om de niet-klinische competenties, zoals  samen-werken, communicatie en maatschappelijk handelen, verder te ontwikkelen. Deze reis biedt jou niet alleen een uitstekende voorbereiding op de diverse vervolgopleidingen in de ziekenhuiszorg, maar ook voor de huisarts-,  sportarts-opleiding of voor specialist ouderengeneeskunde.   

Dit bieden wij
VieCuri biedt jou de kans om als ANIOS deel te nemen aan deze reis om zodoende  brede ervaring op te doen op diverse specialistische profielen en te ontdekken welke specialisatie het beste past bij jou past.
  • Wij bieden een reis voor 1,5-2 jaar waarbij je om de 6 maanden wisselt van bestemming.
  • Je ontvangt een salaris, ingeschaald volgens cao Ziekenhuizen in FWG 65 max. € 6.396,- per maand (bij een 36-urige werkweek, exclusief ORT). Per 1 juni 2024 komt daar 5% bovenop wegens de nieuwe CAO.
  • Je ontvangt 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering.
  • Een aantrekkelijke regeling voor het reizen met openbaar vervoer met korting tussen 30% en 60%.
  • Een opleidingsgerichte werkplek in een topklinisch STZ ziekenhuis.
  • Een opleidingsbudget van € 1.000,= bij een dienstverband van tenminste één jaar.
  • Je kunt gebruik maken van een groot aanbod van e-learnings die je helpen in je persoonlijke en/of professionele ontwikkeling.
Daarnaast biedt VieCuri onder de naam FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden, zoals korting op sportarrangementen en/of verzekeringen.

Dit zijn wij

VieCuri is een topklinisch ziekenhuis. Met verstand van zaken en gevoel voor mensen dragen wij zorg voor de gezondheid van alle inwoners in Noord-Limburg. Dát is onze missie. 

We leveren naast medisch specialistische zorg ook complexe zorg. Patiënten van (ver) buiten de regio komen hiervoor naar ons ziekenhuis. We zijn ambitieus op het gebied van onderzoek, opleiding en innovatie. Naast de behandeling van ziekte, richten wij ons op het gezond(er) worden en blijven van onze patiënten. Daarnaast zijn we een belangrijke opleidingsplek voor artsen, verpleegkundigen en andere behandelaars. Wij willen groeien. In alle opzichten. En dat doen we ook. Niet alleen met bijvoorbeeld de bouw van een nieuw OK-complex, maar ook als het gaat om jouw persoonlijke groei. Jouw welzijn en werkplezier vinden wij erg belangrijk. 

 

Vragen?
Stel ze aan Suzanne

 

 

 

Suzanne Quaring
Adviseur Recruitment en Mobiliteit

E squaring@viecuri.nl
M 06 22807870
T 077 3205022