Anesthesiemedewerker in opleiding HAN CZO 2.0

Contact over vacature

Dit wordt je nieuwe baan

Als anesthesiemedewerker in opleiding word je opgeleid om te werken als zelfstandig anesthesiemedewerker. Als anesthesiemedewerker verricht je taken in de voorbereidende, uitvoerende, en afrondende fasen op het gebied van anesthesiologische zorg bij operatieve ingrepen. Je begeleidt daarbij de patiënt tijdens het verblijf op het OK-complex. Ook bewaak je voortdurend de vitale functies van de patiënt. Als anesthesiemedewerker ben je daarnaast betrokken bij de multitrauma opvang en pijnbestrijding verloskunde. Collegialiteit en het constructief kunnen werken in een multidisciplinair team staan centraal binnen ons OK-complex. Jij bent als geen ander sterk in het observeren, analyseren en anticiperen van de patiënt en zijn/ haar situatie en behoeftes. Je zorgt ervoor dat de patiënt zo comfortabel mogelijk een operatie doorkomt. Je gaat hierbij zelfstandig te werk.

Als anesthesiemedewerker bij VieCuri krijg je alle gelegenheid om je vakmanschap te ontwikkelen en je verantwoordelijkheden uit te breiden. Vanuit deze functie kun je je specialiseren en doorgroeien naar Sedatie Praktijk Specialist of onderdeel worden van het Pijnbehandelteam. VieCuri is een Level 2 traumacentrum en we hebben regelmatig complexe operaties. Dit maakt je functie uitdagend en hierdoor blijf je jezelf ontwikkelen.

De afdeling en je collega's

VieCuri beschikt over een OK-complex dat in Venlo bestaat uit 7 en in Venray 2 operatiekamers. Momenteel wordt er gebouwd aan een geheel nieuw ultramodern OK-complex dat in 2025 in gebruik genomen gaat worden. Met uitzondering van cardiochirurgie en grote neurochirurgie zijn alle specialismen bij ons vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er zelfstandige behandelkamers op poliklinieken, een verkoeverkamer, een sterilisatieafdeling, een pijnpoli en een preoperatief bureau. In totaal werken er circa 200 medewerkers binnen onze OK-organisatie. Je wordt onderdeel van een divers team waarbinnen diverse teambuilding activiteiten worden georganiseerd. 

Kernbegrippen zijn: topklinische zorg, onderwijs en opleiding, transparantie, klinisch onderzoek en samenwerking, zowel binnen VieCuri als in een grote regio. Samen met je collega's en andere operatieprofessionals werk je in een hecht team. We zijn op zoek naar diverse collega’s die met de opleiding anesthesiemedewerker willen starten en ons team komen versterken. 

Dit ben jij

Je bent flexibel en stressbestendig en daarnaast kun je goed samenwerken Je hebt een rustige uitstraling en beschikt over goede contactuele eigenschappen. Collegialiteit en in teamverband kunnen werken is absoluut een vereiste.

Jouw kernkwaliteiten zijn:

 • Grote mate van verantwoordelijkheidsgevoel
 • Nauwkeurig;
 • Leergierig;
 • Technisch;
 • Zelfstandig.

Je kunt zowel als schoolverlater als mbo-/hbo-kandidaat instromen. Met de volgende profielen kun je starten met de opleiding anesthesiemedewerker: 

 • Afgerond havo of vwo diploma (bij voorkeur profiel Natuur & Gezondheid of Natuur & Techniek);
 • Of: mbo 4 diploma;
 • Of: mbo-v diploma;
 • Of: hbo-v diploma.

Je wordt toegelaten na het positief afronden van onze selectieprocedure.

Dit bieden wij

Je gaat de opleiding tot anesthesiemedewerker volgen aan de HAN in Nijmegen. Deze opleiding is geen officieel erkende bachelor opleiding maar voldoet wel aan niveau NLQF 6. De eerste 3 maanden ga je voltijd naar school. Dit is de BVP periode. Daarna kom je werken op de operatiekamer en ga je 1 dag in de week naar school. Je bent dan in dienst van het ziekenhuis en krijgt een leer-arbeidsovereenkomst.   

Na het behalen van het diploma hebben wij de intentie om je een vast dienstverband als anesthesiemedewerker aan te bieden. 

Uiteindelijk zien de arbeidsvoorwaarden voor een anesthesiemedewerker (na afronding van de opleiding) er als volgt uit: 

 • Je ontvangt een overeenkomst voor bepaalde tijd. Het aantal uren wordt in overleg vastgesteld; 
 • Scholingstraject (indien gewenst) voor Sedatie Praktijk Specialist dat je kunt volgen onder werktijd; 
 • Het salaris wordt ingeschaald in FWG 55 volgens de cao Ziekenhuizen, afhankelijk van leeftijd en ervaring (max € 4.842- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, excl. eventuele ORT);
 • Je ontvangt 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Een aantrekkelijke regeling voor het reizen met openbaar vervoer met korting tussen 30% en 60%;
 • Je kunt (ook al gedurende je opleiding) gebruik maken van een groot aanbod van e-learnings die je helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

  Daarnaast biedt VieCuri onder de naam FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden aan, zoals korting op sportarrangementen en/of verzekeringen.

   

Dit zijn wij

VieCuri is een topklinisch ziekenhuis. Met verstand van zaken en gevoel voor mensen dragen wij zorg voor de gezondheid van alle inwoners in Noord-Limburg. Dát is onze missie. 

We leveren naast medisch specialistische zorg ook complexe zorg. Patiënten van (ver) buiten de regio komen hiervoor naar ons ziekenhuis. We zijn ambitieus op het gebied van onderzoek, opleiding en innovatie. Naast de behandeling van ziekte, richten wij ons op het gezond(er) worden en blijven van onze patiënten. Daarnaast zijn we een belangrijke opleidingsplek voor artsen, verpleegkundigen en andere behandelaars. Wij willen groeien. In alle opzichten. En dat doen we ook. Niet alleen met bijvoorbeeld de bouw van een nieuw OK-complex, maar ook als het gaat om jouw persoonlijke groei. Jouw welzijn en werkplezier vinden wij erg belangrijk. 

 

Vragen?
Stel ze aan Loes

 

 

 

Loes Thijssen-Houben
Adviseur Recruitment

E loeshouben@viecuri.nl
M 06 57411108
T 077 3205022