Anesthesiemedewerker in opleiding

Wil jij de patiënt begeleiden voor, tijdens en na een operatie? Lees dan verder. 

 

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met praktijkcoördinator Bianca van der Looij, bereikbaar op telefoonnummer 077-3205975. Of met de teamleider Monique Fonteijn via telefoonnummer 077-3205977. Je kunt je vragen ook via de mail praktijkbegeleiding-ok@viecuri.nl stellen. 

Dit wordt je nieuwe baan

Als anesthesiemedewerker in opleiding word je opgeleid om te werken als zelfstandig anesthesiemedewerker. Veel mensen weten eigenlijk niet goed weten wat het vak inhoudt. Wij helpen je graag een beter beeld te schetsen welke taken een anesthesiemedewerker heeft.

Als anesthesiemedewerker ben je een onmisbare collega voor ons operatieteam. Je verricht taken in de voorbereidende- uitvoerende- en afrondende fasen op het gebied van anesthesiologische zorg bij operatieve ingrepen. Je begeleidt daarbij de patiënt tijdens het verblijf op het OK-complex. Als anesthesiemedewerker ben je mede betrokken bij de multi trauma opvang en pijnbestrijding verloskunde. Collegialiteit en het constructief kunnen werken in een multidisciplinair team staan centraal binnen ons OK-complex Jij bent als geen ander sterk in het observeren, analyseren en anticiperen van de patiënt en zijn/ haar situatie en behoeftes. Je schakelt daar waar nodig zodat de patiënt zo comfortabel mogelijk een operatie doorkomt. Je gaat hierbij zelfstandig te werk.

Als anesthesiemedewerker bij VieCuri krijg je alle gelegenheid je vakmanschap te ontwikkelen en je verantwoordelijkheden uit te breiden. Vanuit deze functie kun je je specialiseren en doorgroeien naar Sedatie Praktijk Specialist of lid van het Pijnbehandelteam. VieCuri is een Level 2 traumacentrum en we hebben regelmatig complexe operaties. Jij speelt als anesthesiemedewerker daarbij een kern rol. Dit maakt je functie uitdagend en hierdoor blijf je jezelf ontwikkelen

Bekijk onderstaand filmpje om het goed beeld te krijgen van de functie anesthesiemedewerker.

 

Welkom in het team

VieCuri beschikt over een OK-complex dat in Venlo bestaat uit 7 en in Venray 2 operatiekamers. Daarnaast is VieCuri recentelijk gestart met de plannen voor het bouwen van een geheel nieuw ultramodern OK-complex. Met uitzondering van cardio chirurgie en grote neuro-chirurgie zijn alle specialismen bij ons vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er zelfstandige behandelkamers op poliklinieken, een verkoeverkamer, een sterilisatieafdeling, een pijnpoli en een preoperatief bureau. In totaal werken er circa 200 medewerkers binnen onze OK-organisatie. Je wordt onderdeel van een divers team waarbinnen diverse teambuilding activiteiten worden georganiseerd. 

Kernbegrippen zijn: topklinische zorg, onderwijs en opleiding, transparantie, klinisch onderzoek en samenwerking, zowel binnen VieCuri als in een grote regio. We zijn op zoek naar diverse collega’s die met de opleiding anesthesiemedewerker willen starten en ons team komen versterken.

Samen met je collega's en andere operatieprofessionals werk je in een hecht team.  

Wat breng je mee?

Om optimaal te kunnen samenwerken in een multidisciplinair team ben je flexibel en stressbestendig. Je hebt een rustige uitstraling en beschikt over goede contactuele eigenschappen. Collegialiteit en in teamverband kunnen werken is absoluut een vereiste.

Jouw kernkwaliteiten zijn:

 • Samenwerken
 • Grote mate van verantwoordelijkheidsgevoel
 • Nauwkeurig
 • Leergierig
 • Technisch
 • Zelfstandig

Instroomeisen van de opleiding, je kunt zowel als schoolverlater als MBO/HBO kandidaat instromen. Met de volgende profielen kun je starten met de opleiding anesthesiemedewerker: 

 • Afgerond HAVO of VWO diploma (bij voorkeur profiel Natuur & Gezondheid of Natuur & Techniek); De opleiding duurt voor jou 4 jaar. 
 • OF: MBO-V diploma. De opleiding duurt voor jou 3 jaar. 
 • OF: HBO-V diploma. De opleiding duurt voor jou 2 jaar. 

Je wordt toegelaten na het positief afronden van onze selectieprocedure en het assessment van Zuyd Hogeschool. 

We hebben je veel te bieden

Je gaat de opleiding tot anesthesiemedewerker volgen aan Zuyd Hogeschool. Deze opleiding is een erkende bachelor opleiding. Voor havo en vwo kandidaten geldt; de eerste 2 jaar ben je voltijd student; de laatste 2 jaar is gecombineerd met werken; één dag per week naar de hogeschool en 4 dagen werken op de OK in VieCuri. Dan krijg je dus ook salaris. 

Voor de mbo-v kandidaat duurt de opleiding 3 jaar en voor de hbo-v kandidaat en de HBO Bachelor Medische Hulpverlening 2 jaar. Voldoe je aan één van deze 3 profielen dan krijg je meteen een leer- arbeidsovereenkomst met salaris.  

Na het behalen van het diploma hebben wij de intentie om je een vast dienstverband als anesthesiemedewerker aan te bieden. 

Uiteindelijk zien de arbeidsvoorwaarden voor een anesthesiemedewerker (na afronding van de opleiding) er als volgt uit: 

 • Je ontvangt een overeenkomst voor onbepaalde tijd, met inachtneming van de reguliere proeftijd. Het aantal uren wordt in overleg vastgesteld; 
 • Scholingstraject (indien gewenst) voor Sedatie Praktijk Specialist dat je kunt volgen onder werktijd; 
 • Salariëring geschiedt afhankelijk van leeftijd en ervaring, volgens FWG 55 (max € 4.111,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, excl. eventuele ORT);
 • Je ontvangt 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Je kunt (ook al gedurende je opleiding) gebruik maken van een groot aanbod van e-learnings die je helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

En daarnaast biedt VieCuri onder de naam FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden aan, zoals korting op sportarrangementen en/of verzekeringen.
 

Praktische informatie

Locatie Venlo-Venray

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met praktijkcoördinator Bianca van der Looij, bereikbaar op telefoonnummer 077-3205975. Of met de teamleider Monique Fonteijn via telefoonnummer 077-3205977. Je kunt je vragen ook via de mail praktijkbegeleiding-ok@viecuri.nl stellen. 

Wij presenteren ons ook online op de open dag van Zuyd Hogeschool. Kijk voor meer informatie op hun website. Wil je een beter beeld te krijgen van de functie? Dat kan! Informeer dan bij Bianca of Monique voor de mogelijkheden. 

Wil jij je verder ontwikkelen als anesthesiemedewerker en ga je de uitdaging aan?
Stuur dan jouw gemotiveerde reactie vóór 22 maart 2021 via de button "Solliciteren".