Adviseur Integraal Capaciteitsmanagement


Voor meer informatie over deze functie mag je contact opnemen met Nephtalie van Dal, manager Capaciteit en Planning, nvdal@viecuri.nl.

Dit wordt je nieuwe baan

Als adviseur Integraal Capaciteitsmanagement ben jij geïnteresseerd in complexe capaciteitsvraagstukken. Jij bent in staat capaciteiten goed op elkaar afgestemd te krijgen met diverse stakeholders en je levert een bijdrage om de kwaliteit van zorg te verhogen.

In deze functie adviseer je de organisatie over integraal capaciteitsmanagement. Je staat in nauw contact met de zorg: je begrijpt wat er gebeurt, vraagt door en komt met scherpe analyses en adviezen. 

Jouw werkzaamheden in een notendop:

 • Je onderbouwt je adviezen met analyses en rapportages. 
 • Je stelt strategische capaciteitsberekeningen op en doet dat op basis van productieverwachtingen, strategische keuzes en in- en externe ontwikkelingen. Je vertaalt de capaciteitsbepalingen naar tactische capaciteits- en formatieplannen zoals een OK-rooster, beddenplan, etc. 
 • Je biedt ondersteuning bij de vertaling van tactische capaciteits- en formatieplannen naar operationeel niveau. 
 • Op basis van stuurinformatie monitor je de realisatie, voer je daar het gesprek over en lever je een bijdrage aan de sturing.

De afdeling en je collega's

Als adviseur capaciteitsmanagement maak je samen met een collega adviseur deel uit van het BIC (Bureau Integraal Capaciteitsmanagement). Het BIC valt samen met de afdelingen Capaciteitsplanning, Centrale Planning Ok’s, Transferbureau, Planbureau en Vieflex onder de afdeling Capaciteit en Planning.
Capaciteit & Planning (circa 40 medewerkers) maakt deel uit van het Cluster Medisch Ondersteunend en vervult een cruciale rol in een optimale, integrale afstemming van zorgvraag-en aanbod, zodat iedere patiënt op het juiste moment op de juiste plek de juiste zorg en aandacht krijgt van de juiste professional. 

Dit ben jij

 • Je hebt een afgeronde Hbo opleiding richting Bedrijfskunde. 
 • Je hebt een uitstekend analytisch vermogen en affiniteit met het analyseren van data. 
 • Je hebt kennis en ervaring opgedaan op het gebied van capaciteitsmanagement en zorglogistiek in een soortgelijke functie in een ziekenhuis. 
 • Je bent oplossingsgericht, creatief en weet goed het overzicht te behouden. 
 • Je bent stressbestendig en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden. 
 • Bovendien vinden we het ook fijn als je een gezonde dosis humor hebt. 

Dit bieden wij

VieCuri Medisch Centrum wil graag het beste uit medewerkers halen en dus ook het beste geven. Wij streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers. 

 • In eerste instantie ontvang je een tijdelijk dienstverband voor een jaar met de intentie tot verlenging.
 • Salariëring geschiedt volgens cao Ziekenhuizen in FWG 60 max. € 4.964,- bruto per maand (bij een 36-urige werkweek).
 • Je ontvangt 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Je kunt gebruik maken van een groot aanbod van e-learnings die je helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Daarnaast biedt VieCuri onder de naam FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden aan, zoals korting op sportarrangementen en/of verzekeringen.

Belangrijk om te weten

Locatie: Venlo

Voor meer informatie over deze functie mag je contact opnemen met Nephtalie van Dal, manager Capaciteit en Planning, nvdal@viecuri.nl.

Enthousiast geworden? Reageer dan vóór 31 Augustus 2022 via de button 'solliciteren'.