Ervaringsverhalen co-spoor VieCuri

 

Estelle Adang


Mijn naam is Estelle Adang, ik ben 24 jaar en volg momenteel het co-spoor in het VieCuri Medisch Centrum te Venlo. Momenteel ben ik bezig met het coschap Neurologie. Aangezien ik uit Venlo kom, was het VieCuri co-spoor voor mij ideaal. Ik ben dan ook erg blij met de keuze die ik gemaakt heb. Ik vond het erg fijn dat ik met elk coschap meteen aan de slag kon, omdat ik bekend was met o.a. het EPD en het ziekenhuis. Tevens heb ik op alle afdelingen de begeleiding en werksfeer als erg prettig ervaren. Ook was het enorm fijn en gezellig om steeds dezelfde coassistenten tegen te komen. Je bouwt langzamerhand echt een band met elkaar op en je kunt veel van elkaar leren. Zo delen we vaak tips uit, zodat je goed voorbereid aan je coschap kunt beginnen.

Als echte Venlonaar kan ik ook mededelen dat Venlo een gezellige stad is. Er zijn veel goede restaurants en er worden veel leuke activiteiten georganiseerd. Hopelijk mogen we daar snel weer van gaan genieten.

Naast de reguliere coschappen kun je met je keuze coschappen, WESP- en GEZP stage alsnog voldoende ervaring binnen andere ziekenhuizen opdoen. Ik zou het VieCuri co-spoor dan ook zeker aanraden! Het bied je de mogelijkheid om in een prettige leeromgeving zoveel mogelijk uit je coschappen te halen.

Bij vragen over het VieCuri-spoor kan contact opgenomen worden met mij via eamc.adang@student.maastrichtuniversity.nl.

 

 

 

Kim Josemanders


Mijn naam is Kim Josemanders en ik ben in september 2019 begonnen met mijn coschappen. Mijn eerste coschap was een keuze coschap en daarna ben ik begonnen met mijn reguliere coschappen in VieCuri. Het hebben van alle coschappen in hetzelfde ziekenhuis heeft als voordeel dat je vanaf het begin meteen echt kunt starten met het coschap. Je hoeft niet telkens nieuwe inwerkprogramma's te doorlopen en op een gegeven moment ken je het EPD-programma waarmee gewerkt wordt, wat de start van een coschap een stuk makkelijker maakt. Dit was dan ook de voornaamste reden dat ik gekozen heb voor het co-spoor VieCuri. Daarnaast is het ook een voordeel dat je niet telkens na elke coschap hoeft te verhuizen. Vanuit het ziekenhuis wordt gratis huisvesting geregeld. Ik zat in een huis met 3 andere coassistenten. Het was ongeveer 10 minuten fietsen vanuit het ziekenhuis, dus dat was echt ideaal. Ik vond de begeleiding en werksfeer in het VieCuri erg goed. Ik heb het tijdens mijn coschappen goed naar mijn zin gehad. Bij de meeste coschappen krijg je voldoende ruimte om je coschap zelf in te delen. Bij Chirurgie en Moeder/Kind maak je bijvoorbeeld samen met de andere coassistenten een schema wie waar meeloopt, waardoor je bij alles eens mee kunt kijken en je voorkeuren ook kunt uitspreken.

Doordat ik de meeste coschappen in het VieCuri ziekenhuis heb gelopen, heb ik ervoor gekozen om mijn keuze coschap en mijn GEZP- en WESP-participaties in een ander ziekenhuis te doen om zo ook nog voldoende ervaring op te doen in andere ziekenhuizen. Ik zou dit ook willen aanraden aan andere coassistenten, zodat je ook wat vergelijkingsmateriaal hebt en weet hoe het in andere ziekenhuizen geregeld is.

Ik zou het co-spoor VieCuri zeker aanraden aan andere coassistenten. Een nieuw coschap is toch altijd spannend en ik vond het altijd fijn dat het ziekenhuis in ieder geval al bekend terrein voor mij was. Daarnaast ben ik van mening dat er nog voldoende mogelijkheden zijn om ook in andere ziekenhuizen ervaring op te doen d.m.v. keuze coschappen en participaties.

Bij vragen over het VieCuri-spoor kan contact opgenomen worden met mij via k.josemanders@student.maastrichtuniversity.nl.

 

 


In onze privacy verklaring geven we aan hoe we omgaan met de door jou verstrekte (persoons)gegevens.