Deelnemende beroepen

  • MBO
  • HBO
  • VWO

Beroepen op MBO niveau

Opleiding

Functie

Toelichting

VMBO

Medewerker Magazijn

Als Magazijnmedewerker ontvang en verwerk je goederen binnen het hele ziekenhuis, je verwerkt pick-orders voor de afdelingen en scant op de afdelingen de voorraad. Heb jij gevoel voor ordelijkheid? Ben je fysiek sterk? En ben jij klantvriendelijk? Dan is werken in ons magazijn iets voor jou!

VMBO

Centrale sterilisatieafdeling

Op de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) wordt het instrumentarium dat gebruikt wordt bij operatieve ingrepen gereinigd, gedesinfecteerd en (het belangrijkste) gesteriliseerd.
CSA medewerkers werken niet direct met de patiënt, maar wel voor de patiënt. Eigenlijk werken ze voor de gebruikers van het steriele medische hulpmiddel.

VMBO

Medewerker Intern Transport

Als medewerker Intern Transport kom je door het hele ziekenhuis en heb je contact met heel veel afdelingen. Je moet hierbij vooral denken aan transport van voeding, linnen en goederen. Ook de afvalverwerking behoort tot jouw taak. Voor deze functie zoeken wij collega's die goede sociale vaardigheden hebben en willen aanpakken.

VMBO

Voedingsassistente

Heb jij tact? Ben je behulpzaam? En lijkt jouw zelfstandig werken leuk? Dan is medewerker Zorgservice de baan voor jou. Je zorgt dat de juiste voeding en drank bij de patiënt komt. Indien nodig help je de patiënt bij het eten en drinken. Dit is zorgvuldig werk, want elke patiënt heeft een ander dieet. Alles wat de patiënt wel of niet gegeten heeft, moet vastgelegd worden. Het is belangrijk dat je goed kunt communiceren, want je bent elke dag in contact met mensen.

VMBO

Medewerker keuken/restaurant

Samen met collega's ben je verantwoordelijk voor catering-activiteiten zoals het bereiden van diverse gerechten, portioneren, afwas en schoonmaakwerkzaamheden in de keuken en het restaurant.

VMBO-k/g/t

Apothekersassistent (distributie)

Een apothekersassistent die werkzaam is in een ziekenhuisapotheek is medeverantwoordelijk voor zowel de medicatiebewaking van iedere patiënt als voor de voorziening van de geneesmiddelen. Als je als apothekersassistent werkt kun je ingezet worden voor het bereiden van cytosticakuren (chemokuur), voedingsinfusen en voor alle andere bereidingen met betrekking tot de individuele patiënt, zowel voor de steriel als niet-steriele geneesmiddelen. Het werken als apothekersassistent is secuur, afwisselend en verantwoordelijk werk. 

VMBO-t

HAVO

Medewerker Medische Instrumentatie

Techniek in de zorg dat is de toekomst! Binnen een ziekenhuis is medische apparatuur onmisbaar. Belangrijkste taak is het onderhouden en repareren van de apparatuur. Ben jij technisch aangelegd? En kun je zelfstandig werken? Denk dan eens na over deze richting.

VMBO-t

HAVO

Doktersassistente

Als doktersassistent ben je het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Je beantwoordt de telefoon, regelt het spreekuur en ontvangt patiënten. Je legt dossiers en instrumenten voor de arts klaar en verzorgt de administratie. In opdracht en onder verantwoordelijkheid van de arts voer je zelfstandig kleine medisch-technische handelingen uit. Zo geef je injecties, spuit je oren uit en meet je de bloeddruk van een patiënt op.

VMBO

Beveiliger

Wanneer je werkt als beveiliger in een ziekenhuis is het belangrijk dat je stressbestendig en flexibel bent, je je kunt inleven, overwicht hebt en je zelfstandig kunt werken. Werkzaamheden van de Beveiliging zijn: bewakingswerkzaamheden verrichten, beveiligingswerkzaamheden verrichten en receptiefunctie bieden in de avond- en nachturen. Samen met collega's draag je bij aan de veiligheid van onze patiënten en medewerkers.

VMBO-t

HAVO

Verpleegkundige algemeen

Ben jij zorgzaam? Kun je goed observeren? Durf jij te beslissen én te handelen?  Dan is werken als verpleegkundige wellicht iets voor jou.  Je werkt met veel verschillende soorten mensen, ziektebeelden, gezondheidsproblemen en andere hulpverleners.

VMBO-g/t

HAVO

VWO

Analist klinische chemie

Je doet onderzoek naar lichaamsstoffen zoals urine, bloed, weefsels en cellen. Je kijkt of de lichaamsstoffen bepaalde bacteriën, virussen of afwijkingen vertonen, of je doet tests waaraan je kunt zien hoe de patiënt reageert op bepaalde medicijnen. De uitkomsten meld je aan een arts die zijn patiënt daarna verder kan behandelen.