Werken en leren bij VieCuri

Ruimte voor professionals betekent ook ruimte voor ontwikkelen en leren. In het Leerhuis kun je alles vinden op het gebied van leren, opleiden en wetenschappelijk onderzoek.

Het Leerhuis
Het Leerhuis biedt leer- en opleidingsmogelijkheden voor elke beroepsgroep binnen VieCuri. Daarbij gaan we ervan uit dat leren breder is dan opleiden. Leren is niet voorbehouden aan een speciale opleiding of training in een 'school'. Het grootste leereffect zit in het dagelijks bewust reflecteren op en leren van het werk, met collega's én patiënten.
Leer- en opleidingsaanbod
Binnen VieCuri kun en moet je je blijven ontwikkelen. Alleen dan kunnen we de zorg gewoon beter houden. Het Leerhuis biedt een uitgebreid leer- en opleidingsaanbod voor alle beroepsgroepen in VieCuri. Een overzicht van dit aanbod is ondergebracht in de digitale leeromgeving VIA. In deze omgeving wordt e-learning aangeboden in combinatie met praktijkonderwijs voor het toetsen van de voorbehouden – en risicovolle handelingen.

Het praktijkonderwijs vindt plaats in een van de twee professioneel ingerichte skillslabs. Hier kunnen medewerkers hun vaardigheden oefenen en toetsen onder begeleiding van gekwalificeerde intern opgeleide trainers.Paramedische opleidingen

De paramedische ofwel medisch ondersteunende opleidingen worden aangeboden als duale leerwegen, waarbij werken en leren in de praktijk gecombineerd worden. Na een theoretische voorbereiding ga je aan het werk bij VieCuri. Het werken in de praktijk wordt afgewisseld met lesweken/lesdagen op het opleidingsinstituut.


In het vacatureoverzicht vind je het actuele aanbod van opleidingsplaatsen die VieCuri aanbiedt.        VieCuri biedt de volgende duale paramedische opleidingen:

Opleiding

Opleidingsinstituut

Operatieassistent

HAN Nijmegen

Anesthesiemedewerker

HAN Nijmegen

Longfunctieassistent

LOI

Vasculair diagnostisch laborant

LOI

Verpleegkundig specialist

HAN Nijmegen

Physician assistent

HAN Nijmegen
Medische opleidingen


VieCuri beschikt over de volgende medisch (ondersteunende) specialistische opleidingen:

 Cardiologie

 Medische Psychologie

 Chirurgie

 Klinische Farmacie

 Dermatologie

 Oogheelkunde

 Gynaecologie/obstetrie

 Orthopedie

 Huisartsenopleiding

 Pathologie

 Interne Geneeskunde

 Revalidatie

 Keel-, Neus- en Oorheelkunde

 SEH-artsopleiding

 Kindergeneeskunde

 Sportgeneeskunde

 Klinische Chemie

 Tropenartsopleiding
Het Opleidingsbureau biedt ondersteuning aan arts-assistenten, semi-artsen en co-assistenten.

Arts-assistenten
VieCuri biedt plaats aan ongeveer 50 aios (arts in opleiding tot medisch specialist) en 40 anios (arts niet in opleiding tot medisch specialist). Er worden diverse cursussen, trainingen en intervisies aangeboden, waaronder communicatietrainingen, cursussen statistiek & onderzoek, timemanagement, etc.

Informatie & solliciteren
Om in aanmerking te komen voor een opleidingsplaats is een werkplek bij VieCuri (en daarom solliciteren) noodzakelijk. Voor de inhoud van de opleidingen verwijzen we je naar de websites van de betreffende opleidingsinstituten. In het vacatureoverzicht op deze site vind je het actuele aanbod van opleidingsplaatsen die VieCuri aanbiedt.  In onze privacy verklaring geven we aan hoe we omgaan met de door jou verstrekte (persoons)gegevens.