Operatieassistent

Contact over vacature

Dit wordt je nieuwe baan

Wil jij iedere dag uitgedaagd worden, de ruimte krijgen om jezelf te ontwikkelen en terecht komen in een zeer collegiaal team? Kom dan bij ons werken!

Bij VieCuri kom je te werken in een topklinisch ziekenhuis met een level 2 traumacentrum. Alle specialismen zijn vertegenwoordigd met uitzondering van cardiochirurgie en grote neurochirurgie. Dit maakt jouw werk afwisselend en uitdagend. Ons ziekenhuis is groot genoeg om complexe operaties uit kunnen voeren, maar klein genoeg om je collega’s goed te kennen. Monique (operatieassistent): ‘Je ziet elkaar haast elke week. Dat maakt dat wij een heel hecht team hebben dat altijd voor elkaar klaarstaat. Onderling diensten ruilen en de taakverdeling van het operatieprogramma waar je staat ingedeeld, gaat bijvoorbeeld heel soepel.’ Ook buiten werktijd weet het team elkaar te vinden en spreken ze graag met elkaar af. Monique ‘Elk jaar gaan we skiën, we gaan regelmatig samen uit eten, we houden feestjes en we doen mee aan een beachvolleybaltoernooi’. Als STZ ziekenhuis doet VieCuri daarnaast ook veel aan opleiding en ontwikkeling. ‘Zo kun je bijvoorbeeld aangeven welke operaties je voorkeur hebben of juist niet. Bijvoorbeeld omdat je bepaalde leerdoelen hebt of omdat een bepaalde operatie jouw interesse heeft’, aldus Monique.

Momenteel zijn we bezig met de bouw van een gloednieuw OK-complex dat in 2025 in gebruik genomen gaat worden. We breiden uit van 7 naar 10 operatiekamers, waarvan 1 hybride OK en een voor robotchirurgie. Je hebt hierin medezeggenschap, bijvoorbeeld als het gaat om de opstelling. Je kunt diverse opstellingen uitproberen en aangeven wat jij het fijnst vindt werken.

De afdeling en je collega's

Ons OK-centrum is gevestigd in zowel Venlo als Venray, waar zich respectievelijk zeven en twee operatiekamers bevinden. Ook beschikt VieCuri over zelfstandige behandelkamers op poliklinieken, een recovery, een sterilisatieafdeling, een pijnpoli en een preoperatief bureau. 

Je komt terecht in een hecht team van ongeveer 45 operatieassistenten en in totaal ruim 100 medewerkers met uiteenlopende achtergronden. Naast professionaliteit en gastvrijheid hechten wij een grote waarde aan werkplezier. Je nieuwe collega's zullen ervoor zorgen dat jij je snel thuis zult voelen in onze laagdrempelige organisatie met korte lijntjes!

Dit ben jij

Allereerst ben je in het bezit van een diploma tot OK-assistent.


Verder:

 • Ben je stressbestendig en resultaatgericht, zodat je ook tijdens hectische momenten je hoofd koel kunt houden;
 • Ben je flexibel en in staat om snel te kunnen schakelen, omdat ingrepen in het OK-centrum altijd anders kunnen lopen dan verwacht;
 • Ben je communicatief en sociaal vaardig, waardoor je met een heel diverse patiëntengroep kunt omgaan;
 • Heb je iets voor een collega over en houd je ervan om af en toe ook iets gezelligs met ze te doen.

Dit bieden wij

VieCuri Medisch Centrum wil graag het beste uit medewerkers halen en dus ook het beste geven. Wij streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers.

Je kunt rekenen op het volgende:

 • Je ontvangt direct een contract voor onbepaalde tijd;
 • Je wordt ingeschaald in FWG 55 (max € 5.084,- bruto per maand op fulltime basis, excl. eventuele ORT);
 • Je ontvangt 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering; 
 • Een aantrekkelijke regeling voor het reizen met openbaar vervoer met korting tussen 30% en 60%;
 • Je kunt gebruik maken van een groot aanbod van e-learning modulen die je helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Jonge professionals kunnen zich aansluiten bij Jong VieCuri, een netwerk gericht op de ontwikkeling en verbinding van ambitieuze professionals. Jong VieCuri is actief betrokken bij organisatorische uitdagingen en organiseert regelmatig interactieve workshops en evenementen om persoonlijke groei, kennisdeling en netwerken te bevorderen.

Ook biedt VieCuri onder de naam FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden aan, zoals korting op sportarrangementen en/of verzekeringen.

Daarnaast hebben wij tijdelijk extra aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een kraptetoeslag van 10% bruto van het salaris naar rato van het aantal uren dienstverband;
 • Een extra vergoeding bovenop de reguliere vergoeding voor het overnemen van diensten of extra werken;
 • Een bedrag van € 1000,- netto voor elke nieuwe gediplomeerde operatieassistent die na een jaar nog steeds werkzaam is bij VieCuri. Na het tweede dienstjaar volgt nogmaals een bonus van € 1000,- netto.

Dit zijn wij

VieCuri is een topklinisch ziekenhuis. Met verstand van zaken en gevoel voor mensen dragen wij zorg voor de gezondheid van alle inwoners in Noord-Limburg. Dát is onze missie.

We leveren naast medisch specialistische zorg ook complexe zorg. Patiënten van (ver) buiten de regio komen hiervoor naar ons ziekenhuis. We zijn ambitieus op het gebied van onderzoek, opleiding en innovatie. Naast de behandeling van ziekte, richten wij ons op het gezond(er) worden en blijven van onze patiënten. Daarnaast zijn we een belangrijke opleidingsplek voor artsen, verpleegkundigen en andere behandelaars. Wij willen groeien. In alle opzichten. En dat doen we ook. Niet alleen met bijvoorbeeld de bouw van een nieuw OK-complex, maar ook als het gaat om jouw persoonlijke groei. Jouw welzijn en werkplezier vinden wij erg belangrijk.


 

Vragen?
Stel ze aan Loes

 

Loes  Thijssen-Houben
Adviseur Recruitment

E loeshouben@viecuri.nl
06 57411108
T 077 3205022